Lev klimavenligt med fordele for både dig og miljøet

SPONSERET AF BLUEENERGY

Lev klimavenligt med fordele for både dig og miljøet

Over hele verden er folk begyndt at blive opmærksomme på klimaforandringerne. De fleste vil rigtig gerne gøre en indsats for at leve mere klimavenligt og skåne miljøet, som er under hastig forandring. Det kan dog være svært at finde ud af, hvor man bør starte, og hvad der i virkeligheden kan gøre en forskel for klimaet. Her i artiklen kan du hente ideer til, hvordan du selv kan foretage små ændringer i din hverdag, som både er klimavenlige og billige.

Vær god ved klimaet når du bruger strøm
I de fleste danske husstande bruges der strøm i store mængder hver dag. Opladning af telefoner og computere, fjernsyn, vaskemaskiner og meget mere bruger de fleste danskere op til flere gange dagligt. Ved at ændre din strømforsyning til en udbyder, der kan levere klimavenligt strøm, kan du undgå at få dårlig samvittighed, når du tænder for stikkontakten. Blue energy er et eksempel på en udbyder, som leverer strøm der både er et miljømæssigt og økonomisk godt valg. Hvad end strømforbruget i jeres husstand er højt eller lavt, kan du find en pakke, som passer til lige netop din familie. Du kan blandt andet få frit forbrug af strøm, som er et ideelt valg, hvis Jeres husstand har et højt forbrug. På den måde kan du bruge løs af den klimavenlige strøm og slippe for at få dårlig samvittighed over forbruget i din husstand.

Vær klimavenlig når du handler ind
Når du handler ind til aftensmaden, kan du spare mange penge på at være klimavenlig. I langt de fleste supermarkeder kan du i dag finde forskellige fødevarer, som er sat ned, fordi varernes sidste salgsdato nærmer sig. Udbuddet af datovarer er naturligvis varierende fra dag til dag, da det er forskelligt, hvad der bliver købt, før sidste salgsdato nærmer sig. Datovarerne sparer dig på den måde for penge, samtidig med at det er godt for miljøet, da du er med til at mindske madspild. Generelt er det et klimavenligt valg at skrue ned for mængden af kød, når du handler ind til madlavningen. Produktionen af kød er nemlig noget, som forurener meget og er hårdt for klimaet, sammenlignet med produktionen af andre madvarer.

Kør med cykel eller offentlig transport
En anden stor klimasynder, som de fleste allerede er bevidst om, er transport. Mange danskere starter hver dag deres egen bil op og kører afsted fra hjemmet til arbejdspladsen. En let mulighed for at gøre transporten klimavenlig, er ved at køre med offentlig transport eller tage cyklen. Ved at lade bilen stå og tage bussen eller toget, sparer du penge på brændstof og vedligeholdelse af bilen, og samtidig kan du komme på arbejde med god samvittighed. Hvis du har tilpas kort afstand til din arbejdsplads, så du har mulighed for at cykle, er det også en fordelagtig mulighed. Her sparer du endnu flere penge og får samtidig daglig motion og frisk luft.
Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet