Lea kaldes flittig og dygtig og spås et gennembrud

27. JUN 2019 • 10:38 • AF JAKOB MARSCHNER

Lea kaldes flittig og dygtig og spås et gennembrud

"Hun er måske ikke et særlig kendt navn i den brede offentlighed". Sådan starter TV 2 sin omtale af valget af Lea Wermelin til ny miljøminister.

Tv-stationen fortæller dog også straks herefter, at politisk kommentator Søs Marie Serup ikke er overrasket over valget.

– Hun er en meget dygtig og arbejdsom politiker. Hun har potentiale til et større gennembrud, og det får hun så chancen for nu. Jeg kunne godt forestille mig, at hun læser sig rigtig godt ned i stoffet, før hun kommer til at markere sig, fordi hun netop er sådan en flittig politiker, siger Søs Marie Serup, der også kalder Lea Wermelin "et godt valg".

– En rimelig ukendt socialdemokrat, men en markant bornholmer, siger politisk kommentator Henrik Qvortrup til Ekstra Bladet.

At Lea Wermelin bliver en del af et "meget ungt og ideologisk ministerhold" er blandt de første tanker hos Jyllands-Postens politiske redaktør Marchen Neel Gjertsen. Med en gennemsnitsalder på 41,8 år er regeringen den yngste nogensinde. I 2011 var ministrene i tidligere statsminister Helle Thornings-Schmidts (S) første regering 42,8 år i gennemsnit.

– Det, som falder i øjnene, er, at der er mange unge håb på ministerlisten. Det er folk, som har stærke holdninger, og som repræsenterer en ideologisk retning, siger Marchen Neel Gjertsen, der tilføjer, at Mette Frederiksen har sat "et hold, som repræsenterer næste generation i Socialdemokratiet".

Med sine 34 år bliver Lea Wermelin regeringens næstyngste minister, men ud over hende er otte andre af de 20 nye ministre under 40 år: Erhvervsminister Simon Kollerup (33), boligminister Kaare Dybvad (35), uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (36), social- og indenrigsminister Astrid Krag (36), beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (36), udlændinge- og integrationsminister Mathias Tesfaye (38), forsvarsminister Trine Bramsen (38) og kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (38).

Med sine 41 år bliver Mette Frederiksen selv den hidtil yngste danske statsminister. Regeringens ældste minister er fødevare- og fiskeriminister Mogens Jensen, der er 55 år.

19. OKT 2019 • 08:01 FOR ABONNENTER

'Det er sejt at hjælpe andre'

Mest læste

13. OKT 2019 • 10:37 FOR ABONNENTER

I Sverige er han Mr. 100 procent

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet