Ny som selvstændig – dét skal du huske

SPONSORERET AF DISPLAYS.DK

Ny som selvstændig – dét skal du huske

Når man i sit professionelle erhverv vælger at tage springet fra at være almindelig lønmodtaget til at være selvstændig, er der mange ting, men lige skal huske at tage højde for. For selvom Danmark er et af de lande i verden, hvori det er nemmest at starte eget firma, er der dog stadigvæk mange regler, som kan være både udfordrende og opløftende, når man pludselig skal til at arbejde for sig selv.
I artiklen her kigger vi ind i nogle af de regler, som kan virke uforståelige eller tvetydige – og hvordan du som selvstændig kan forholde dig til dem, hvis du gerne vil have mest muligt ud af de fordele, man i landet har valgt at tildele en selvstændig erhvervsdrivende og et juridisk selskab.
Husk at udnytte dit fradrag
Som juridisk person eller selskab har man en række fordele, som man ikke kan nyde godt af, hvis man er almindelig erhvervsdrivende. En af disse er, at man i og for sit erhverv har ret til momsfradrag og skattefradrag for de aktiver, man køber. Dette skal man især være opmærksom på, hvis man for nyligt har skiftet lønmodtagerjobbet ud med selvstændigheden – for selvom det virker gennemskueligt og lige til, kan det være en jungle at finde rundt. For eksempel er der forskellige fradragssatser for forskellige aktiver – og situationer de anvendes i. Så om man køber brochureholdere eller kaffe er ikke helt ligegyldig.
Dog kan man nemt komme udenom denne forvirring, hvis bare man bruge en af de smarte regnskabsprogrammer, man finder online. Her får man hjælp til det meste, og faktisk kan de tit og ofte svare på det meste. Så skal man bare beskrive aktivet og anvendelsesformål.
Glem ikke de offentlige indberetningsgateways
En anden ting, man bør være utrolig fortrolig med, når man springer ud som selvstændig, er, at der er en del indberetningsforpligtelser. Og huske man ikke dem, ender man med at få sit selskab tvangsopløst eller at skulle betale større bøder.
Dette kan være en smule frustrerende, men det bedste råd vil nok være, at man melder sig ind i en af de iværksættergrupper, der findes enten på Facebook eller i form af blogs – for så vil man af rådgivere og venlige sjæle blive påmindet om, hvordan og hvornår man skal indberette forskellige fradrag, resultater osv. Og hvis man stadigvæk er i tvivl, vil flere af disse ildsjæle faktisk gerne svare på dine spørgsmål, hvis du skulle have nogle.

18. AUG 2019 • 17:16 FOR ABONNENTER

Bornholmsk rejsesjak bygger luksusvillaer i Nordsjælland

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen

Mest læste

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen