Rågerne er en plage ved Hasle Fælled: Der er 75-100 reder i anlægget
Kaj og Birte Jensen med de høje træer i anlægget i baggrunden. Foto: Jens-Erik Larsen

20. JUN 2019 • 20:09 • AF HOLGER LARSEN

Rågerne er en plage ved Hasle Fælled: Der er 75-100 reder i anlægget

– Vi er ikke nogen, der gør så meget vrøvl...

– Men når man nu vil fælde træer ved Hasle Kirke, er vi bange for, at rågerne flytter herned.

Det siger Birte og Kaj Jensen. De har siden 1961 boet på Fælledvej i Hasle lige overfor anlægget, aktivitetsparken, på Hasle Fælled. Her har de kunnet opleve en tiltagende plage fra rågekolonien, der har masser af reder i de høje træer i anlægget.

– Der er 75-100 reder i anlægget. Der er 20 reder alene i det høje træ, der ligger lige overfor.

Birte og Kaj Jensen har oplevet, at problemerne med de sorte fugle især er taget til i de seneste par år, efter at der blev skovet nogle træer tæt på Hasle Camping.

– Gæsterne på campingpladsen kunne ikke sove på grund af larmen, og det kan jeg godt forstå. Men da træerne blev skovet, flyttede rågerne bare hen i anlægget, siger Birte Jensen.

Svineriet er værst

Denne flotte sommereftermiddag på Fælledvej er der ret stille henne i anlægget, men det er efter et forår og en forsommer med masser af spektakel og svineri, mens det var ynglesæson. Birte Jensen viser de besøgende fra avisen hen på terrassen.

– Se, hvordan markisen er svinet til. Vi har boet her så længe, at vi ikke tænker så meget over larmen. Den har vi vænnet os til. Svineriet er det værste. Vi får møg på havemøblerne, og vasketøjet må nogle gange vaskes en gang til. Vi har også haft besøgende, der har fået svinet deres biler til, fortæller Birte og Kaj Jensen.

De har talt med flere naboer, der også synes, at rågerne er en plage. De har flere gange henvendt sig til kommunen og til Naturstyrelsen.

– Fra Naturstyrelsen fik vi en gang det råd, at vi skulle skræmme dem væk ved at slå to brædder mod hinanden. Det har vi prøvet. Men de kommer jo hurtigt igen.

Hvad synes I, at der skal gøres?

– Det ville være synd at skove alle de gamle træer. Men vi kunne godt tænke os, at man prøvede at spule rederne ned. Det har vi hørt, at man har gjort andre steder.

SENESTE NYHEDER

14. OKT 2019 • 21:29
BM genopstår i Aakirkeby
14. OKT 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

13. OKT 2019 • 05:50
Revyfolk søger boliger
14. OKT 2019 • 08:53
Tre træer spærrede vejen

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet