Guide: sådan får du den bornholmske natur ind i din bolig

SPONSERET AF WALLSTICKERLAND.DK

Guide: sådan får du den bornholmske natur ind i din bolig

Søger du i de nyeste boligmagasiner, vil du finde ud af, at naturen klart skal nydes ikke blot udenfor men også indenfor. Vi søger nemlig mere tilbage til naturen og væk fra det kunstige og det naturstridige plastik. Samtidig er naturlige udtryk meget mere end et par planter. Det skal kunnes ses i din indretning og ikke mindst dit farvevalg, at du har tænkt naturen ind og måske endda inkorporeret naturlige elementer - og dette giver vi en guide på her.

Den bornholmske inspiration
Et udgangspunkt kan være noget så simpelt som en plakat. Det kunne være designplakater med et bornholmsk røgeri eller det ikoniske Svaneke Vandtårn tegnet af Jørn Utzon. Sådanne plakater har et stilrent udtryk som også viser noget om din personlighed. Det er et udtryk for, hvem du er, og hvor du er fra. En plakat kan også have andre naturlige udtryk som for eksempel den flotte Mosteraplante, en skøn Hortensia eller close-ups af vilde dyr, som viser den bornholmske naturs variation og mangfoldighed. Plakater er en hurtig og nem måde at få natur og personlighed ind i din bolig. Det er også en økonomisk overkommelig løsning for at få kunst ind i hjemmet.

De naturlige farver
Når den bornholmske natur skal ind i boligens indretning, handler det også om at finde de bornholmske farver. Disse farver finder du selv ved at gå en tur udenfor. Dette er for eksempel at tage en tur gennem Almindingen og se de flotte grønne farver. Det kan også være inspiration fra de gule rapsmarker. En af Bornholms mange søer, havet under klipperne, stranden eller de flotte bindingsværker. Når du har fundet inspiration fra disse farver, kan du få dem ind i hjemmet. Det kunne være ved at købe et tæppe i den rapsgule farve. Det kunne også være at male dine vægge. En god farve kunne være en støvet blå matchende havets farve. Det kunne også være en af de smukke grønne farver fra skoven. Alle de farver, som du finder i naturen, kan nemt komme ind i hjemmet. Det handler bare om at komme væk fra den klassiske hvide, grå og sorte indretning, som vi danskere ellers elsker. Det moderne er det hyggelige, naturen og den personlige stemning. At føle en forbindelse til naturen og det autentiske.

De naturlige elementer
Er du vild med at få naturen ind i din bornholmske bolig, så kan du også gå på jagt efter elementer til din indretning, som du har fundet i naturen. Det kan være det at finde drivtømmer på de mange smukke strande. Det kan også være at plukke flotte grønne buketter af strandens mange smukke planter. Tager du en tur til skoven, kan du også være heldig at finde grene. Disse grene kan du tørre og hænge op som en slags opslagstavle, hvorpå du binder gode minder. Finder du en gren med rene, bløde linjer, kan du tørre denne og lave den til smukke bøjler til jakkerne i garderoben. Naturen har en helt masse at byde på, så du også kan forskønne din bolig og få naturen med indenfor.


18. AUG 2019 • 17:16 FOR ABONNENTER

Bornholmsk rejsesjak bygger luksusvillaer i Nordsjælland

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen

Mest læste

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen