Tiltalte i våbensag: Det er lidt noget pjat
Foto: Berit Hvassum

20. JUN 2019 • 11:58 • AF MIE MØLBAK

Tiltalte i våbensag: Det er lidt noget pjat

Den 34-årige soldat, der er tiltalt for blandt andet at stjæle våben fra Almegårds Kaserne og for at opbevare ulovlige våben, våbendele og skarp ammunition på sin bopæl, nægter sig skyldig i store dele af anklageskriftet.

Det kom frem i Retten på Bornholm torsdag formiddag, hvor den 34-årige afgav sin forklaring.

Den 34-årige var ansat som finskyttekonstabel på kasernen. Han har været ansat i Forsvaret i 14 år og har i den tid været udsendt fem gange til Afghanistan.

I kraft af sit job har han en stor interesse for våben, og det var angiveligt dén interesse, der fik ham til at samle en gammel maskinpistol op i en skrotcontainer på Almegårds Kaserne og tage den med hjem. Han satte den i stand og gemte den på sit badeværelse, skarpladt med 34 patroner.

Det var den pistol, der var anledning til, at Bornholms Politi 3. december sidste år kunne anholde soldaten.

På baggrund af et anonymt tip om, at den 34-årige skulle opbevare en maskinpistol og et let maskingevær, havde politiet ransaget bopælen på Vestbornholm.

Her fandt man dog ikke noget maskingevær, men til gengæld fandt man samme dag og ved en senere ransagning en mængde andre våben, våbendele og ammunition.

Nogle af tingene, forklarede soldaten, var lovlige dele til registrerede jagtvåben, andre ting opbevarede han ifølge ham selv for Forsvaret.

– Det er lidt noget pjat at anklage mig for at stjæle ting, som I har givet mig i hånden, og som jeg vil aflevere tilbage, den dag jeg stopper, sagde den 34-årige i retten, henvendt til anklager Claus Risbjerg fra Forsvarsministeriets Auditørkorps.

Senere fandt man et let maskingevær i Opalsøen, som man mener, er netop det gevær, som politiet havde modtaget et tip om, skulle befinde sig på bopælen. Soldaten er tiltalt for at besidde geværet i forening med en uidentificeret medgerningsmand.

Soldaten forklarede i retten, at maskinpistolen ikke er fuldt funktionsdygtig. Den kan skyde, men kun et enkelt skud ad gangen, mente soldaten. Det kan vise sig at være en væsentlig detalje, når straffen skal fastsættes, da farligheden af våbnet kan have afgørende betydning for straffens længde.

Retten på Bornholm forventer, at der kan falde dom i sagen torsdag.

SENESTE NYHEDER

22. JUL 2019 • 11:42 FOR ABONNENTER
Mandagens leder: Ja tak til en ny tradition
22. JUL 2019 • 11:01 FOR ABONNENTER
Han havde et brændende ønske om at hjælpe
22. JUL 2019 • 06:22 FOR ABONNENTER
Rønne Bears står bag fodboldlejr på amerikansk

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. JUL 2019 • 11:00
Preben Kruse Rasmussen er død
20. JUL 2019 • 13:15
16-årig anholdt for knivstik
21. JUL 2019 • 11:00

Preben Kruse Rasmussen er død

21. JUL 2019 • 10:40 FOR ABONNENTER

Udstilling på hospitalet: Kunstner frygter vrede opkald

21. JUL 2019 • 09:00 FOR ABONNENTER

Nu løber hun maraton nummer 200

Mest læste