Skulpturpark har endelig fået tilladelse
Arkivfoto

20. JUN 2019 • 09:07 • AF NIELS EBDRUP

Skulpturpark har endelig fået tilladelse

Den afdøde billedhugger Ole Christensens skulpturpark på Stenløsevej 7 i Olsker har eksisteret i mange år, men den har først lige fået en landzonetilladele af Bornholms Regionskommune. En beslutning, der er i høring frem til 12. juli.

Skulpturparken er et ganske særligt – og ganske velbesøgt – sted. Kunstskribenten Peter Tiemroth har beskrevet parken med følgende ord i en bog, der blev lavet i forbindelse med en stor mindeudstilling for Ole Christensen på Bornholms Kunstmuseum i 2004:

– Et livfuldt indblik i billedhuggerens flittige produktion kan opleves i det forunderlige stykke landart af skulpturer i alle mulige former, størrelser og udformninger, som gradvist nærmest improviserede sig selv frem gennem 45 års virksomhed ved bopælen og værkstedet i det gamle bornholmske højlyngsområde.

– Skulpturhaven er broget, stoflig og sanselig – frigjort for traditionel systematik og kronologi. Og den intime oplevelse i det private univers videregiver et billede af kunstneren som tilsyneladende i konstant legende bevægelse efter ideernes knopskydning.

– Og her i kunstnerens egne daglige omgivelser fornemmes det måske stærkere end andre steder, at skulpturerne mellem græsset, træerne og den høje himmel er Ole Christensens noder til universets rytme af vækst og forfald, som eksisterer langt ud over den enkeltes opfattelse af sig selv som altings formål.

17. JUL 2019 • 19:12 FOR ABONNENTER

Leder: Tænk jer om, inden I trækker politikerne ned i sølet

17. JUL 2019 • 18:08 FOR ABONNENTER

Politiker om konflikten i Snogebæk: Monopol er sjældent godt

17. JUL 2019 • 17:20

Nexøs byfest får dansetelt

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER

Aldrig har der været så mange turister

17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER

Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne

Mest læste