Rusland og Nato holder militærøvelser i Østersøen
To krigsskibe lå ud for Sorthat fredag eftermiddag. Foto: Mie Mølbak

15. JUN 2019 • 14:44 • AF MIE MØLBAK

Rusland og Nato holder militærøvelser i Østersøen

Den store militærøvelse Baltops er i fuld gang i Østersøen, der i øjeblikket vrimler med militære styrker fra Nato-landene.

I år har Rusland valgt at holde sin egen øvelse i Østersøen – også med både skibe og fly.

Baltops-øvelsen har eksisteret i 47 år, fortæller forsvarskommandoen på sin hjemmeside. Rusland har tidligere deltaget i øvelsen, men ikke siden 2014, hvor landet annekterede Krim-halvøen.

Baltops er den største maritime øvelse i Østersøen og en af de største øvelser i Nordeuropa, hvor Nato-lande øver sammen med en række øvrige allierede lande.

Danmark deltager i år med fregatten Iver Huitfeldt, inspektionsskibet Thetis, støtteskibet Absalon og cirka 450 danske soldater.

Øvelsen er amerikansk ledet og foregår fra den 9. til den 21. juni.Øvelse Baltops – fakta
Årets øvelse har til formål at styrke de deltagende landes evner inden for for de sømilitære discipliner samt deres evne til at samarbejde.

Det er fortrinsvis en flådeøvelse, men den involverer styrker fra alle værn for at træne så realistisk som muligt.

Igen i år deltager amfibie-enheder fra blandt andet England og Holland og et element i øvelsen vil være landsætning af styrker i Sverige, Litauen og Estland.

Danmark deltager i år med fregatten Iver Huitfeldt, hvorfra Danmark leder en af øvelsens flådestyrker bestående af skibe fra flere nationer.

Derudover deltager Danmark med inspektionsskibet Thetis, hvorfra Danmark leder en af Natos stående minerydningsstyrker og med støtteskibet Absalon.

Baltops er planlagt lang tid i forvejen, og den er annonceret efter gældende regler og flaget op efter OSCE-kravene i Wien-dokumentet, som er skabt for at sikre gennemsigtighed og øge tilliden mellem medlemslandene.SENESTE NYHEDER

24. JUL 2019 • 06:58
Dansktop på Kabyssen
23. JUL 2019 • 21:12SPORT
Favoritterne vandt på Dueodde
23. JUL 2019 • 18:44 FOR ABONNENTER
Gokartcenter fejrer fødselsdag med velgørenhed

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. JUL 2019 • 09:04
Håndværker faldt ned fra tag

Mest læste