DI Bornholm hædrer Titan Lastvogne – årets praktikplads
Titan Lastvogne fik DI Bornholms Praktikpladspris 2019. Foto: Berit Hvassum

13. JUN 2019 • 14:51 • AF HENRIK NIELSEN

DI Bornholm hædrer Titan Lastvogne – årets praktikplads

Titan Lastvogne A/S i Rønne har på Folkemødets åbningsdag modtaget DI Bornholms Praktikpladspris 2019 – den første af sin slags.

Årsagen er, at virksomheden trods sin mindre størrelse har taget ekstra lærlinge i en periode, hvor der er udbredt mangel på lastvognsmekanikere.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Titan Lastvogne A/S har gjort en ekstraordinær indsats for at uddanne faglærte. I en branche, hvor der er rift om medarbejderne, sker rekrutteringen ikke af sig selv. Titan Lastvogne A/S viser, hvordan også mindre virksomheder kan løfte den vigtige opgave, det er, at skabe gode praktikpladser, siger DI Bornholms formand Kenn Kjellberg i pressemeddelelsen.

Ingen hindring

Lastvognsmekanikere tager deres hovedforløb på uddannelsen i andre dele af landet, og det kan derfor være en større udfordring at tiltrække lærlinge til bornholmske virksomheder. Det har dog ikke være en hindring for Titan Lastvogne A/S.

Virksomheden har i en årrække haft én lastvognsmekanikerlærling på værkstedet i Rønne udover seks faste medarbejdere. I samarbejde med Campus Bornholm fik virksomheden i 2018 hele to nye lærlinge med en måneds mellemrum. Den ene lærling har netop afsluttet sin praktik hos virksomheden.

De to lærlinge har begge udenlandsk baggrund. I begyndelsen var sproglige barriere en udfordring, og derfor afsatte Titan Lastvogne A/S ekstra ressourcer i opstartsperioden, så lærlingene faldt godt til både fagligt og socialt på arbejdspladsen.

– Som virksomhed kan man ikke klage over at mangle folk, hvis man ikke er villig til at gøre noget for at uddanne nye faglærte. Der skal fornyelse til, og det tager lærlingene med sig, når de kommer ind på virksomheden. Vi har fået ihærdige og arbejdssomme lærlinge, der er flyttet hertil fra andre lande. Det har været en lærerig proces, siger værkstedschef Torben Jensen hos Titan Lastvogne A/S i pressemeddelelsen.

SENESTE NYHEDER

17. OKT 2019 • 19:46 FOR ABONNENTER
15 kvinder har sparket gang i nyt fodboldhold
17. OKT 2019 • 17:23 FOR ABONNENTER
Butikken fortsætter længere oppe ad vejen
17. OKT 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
17. OKT 2019 • 13:27 FOR ABONNENTER
Landmænd brænder inde med slagteklare svin

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. OKT 2019 • 16:54
Gave til Aarsdale

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet