Kvadratmeterpriserne stiger igen

SPONSERET AF NEMADVOKAT.DK OG FINANS.DK

Kvadratmeterpriserne stiger igen

Efter en periode med udsving i boligpriserne, ligger Bornholm, sammen med Hovedstaden, igen helt i top, når der kommer til stigninger i kvadratmeterprisen på boliger. Med flere boligkøb, stiger behovet for at få hjælp og vejledning i forbindelse med en bolighandel. Både for køber og sælger, kræver det at man sætter sig godt ind i alt omkring overdragelse, men man kan også betale sig fra køberrådgivning, bankkontakt og dokumentgennemgang via dygtige boligadvokater. Her er en hurtig guide til nye købere.

Top 10 mægler med flest salg
På listen over de mæglere, der solgte flest boliger i 2018, finder man EDC Bornholmerbo, som samlet stod for 222 boligsalg. Den flotte 10endeplads vidner om, at der er godt gang i handlerne. Med de mange bolighandler, vil der nødvendigvis også blive travlhed hos banken, hos mægleren, byggesagkyndige og andre, der er inde over en bolighandel.

Når man så vil købe hus
Der er, som nævnt, nok at se til, og som potentiel ny huskøber, skal man mange ting igennem før man får skødet og nøglerne til sit nye hus udleveret.

Det bedste råd er altid at gå i banken, når man skal finde ud af hvor mange penge, man har råd til at købe hus for, men inden da kan man selv gøre en indsats, så man står bedst muligt overfor bankrådgiveren. Et godt råd er, at man sætter sin økonomi op i et skema, så både man selv og banken får et godt overblik.

Videre i husjagten
Når banken har givet deres accept, forelagt en et lånetilbud, og man har fået et rådighedsbeløb, er man er klar til at finde den rigtige bolig. Heldigvis findes der flere forskellige hjemmesider og apps, der kan hjælpe en på vej. Boliga, Bolighed og Boligsiden, er alle eksempler på sider, der viser boliger til salg og priser på boliger. Kan man finde et hus, der tiltaler en, kan man springe til det næste skridt.

Tilstandsrapport og andre vigtige ting
Der kan ligge mange gemte overraskelser, og flest af de ubehagelige, når man kigger på huse. Forkerte og ulovlige modifikationer og installationer, er bare en af dem. Fugt, dårlig vedligeholdelse eller lignende, er skyld i at mange føler sig snydt, når de køber bolig. Derfor skal der ligge en tilstandsrapport, som man kan betale sig til at få udvidet, og dermed undgå de værste faldgruber.

Køberrådgivning
Som en sikkerhed for at alt går som det skal, kan man betale sig fra hjælp hos en købermægler, en uvildig økonomisk rådgiver, juridisk rådgivning hos en boligadvokat når dokumenterne skal tjekkes igennem, eller en byggeteknisk rådgiver. Der vil med meget stor sandsynlighed komme ord som tinglysning, skøde, købskontrakt, ejerskifteforsikring og lån indover en bolighandel, og det gør en væsentlig forskel for oplevelsen af boligkøbet, både på kort og lang sig, hvis man får styr på alt, inden man sætter sin underskrift.

Skulle man alligevel få kolde fødder, er det vigtigt at huske på, at selvom man alligevel får sat sin underskrift, er der ikke noget der er bindende, før sælger også skriver alle købsdokumenter under.


Mest læste