Bornholmere også i klimamarch
Foto: Elisabeth krogh

25. MAJ 2019 • 17:38 • AF ELISABETH KROGH

Bornholmere også i klimamarch

- Jeg er ligeglad med, om I sætter krydset hos Alternativet, bare I husker at sætte jeres kryds grønt til EU-valget imorgen, opfordrede Alternativets folketingskandidat Bertram Kjær, da der lørdag eftermiddag også i Rønne var Folkets Klimamarch.

- Husk at stemme i morgen, det er rigtig vigtigt, for der er mange problemstillinger vi kun kan løse i EU, understregede Bertram Kjær, der blandt andet selv har gjort en ihærdig indsats for at få sine jævnaldrende til at komme afsted til valgstederne i morgen.

I København deltog op mod 40.000 mennesker i klimamarchen, mens det på Bornholm var omkring 60-70 bornholmere, der gik for miljøet.

Bertram Kjær, Morten Riis, Enhedslisten, samt det socialdemokratiske folketingsmedlem Lea Wermelin holdt talerne, da marchen nåede frem til biblioteksparken i Rønne.

- Vi er sammen med mange, for mange flere i hele landet går i dag, og det er dejligt at se at klimaet, fylder så meget, sagde Lea Wermelin.

- Klimaet er rykket helt op på dagsordenen i den politiske debat. Det skyldes blandt andet alle jer, der er her i dag. Og hvis vi vil vinde klimakampen. Hvis vil overlevere en grøn klode til de kommende generationer. Hvis vi vil løfte den opgave, inden det er for sent. Så skal vi gå forrest i Danmark og i Europa. Derfor er valget til Europa-Parlamentet i morgen og til folketingsvalget den 5. juni også et klimavalg, fastslog Lea Wermelin.

Marchen i Rønne var arrangeret af Chrisanne Bertelsen fra Østermarie.

- Jeg synes, at bornholmerne også skulle have en chance for at vise, at de også er bekymrede for klimaet, fortæller Chrisanne Bertelsen.


Mest læste

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen