Ekspert: Færger og sundhed gør det her valg markant anderledes
Foto: Berit Hvassum

25. MAJ 2019 • 11:11FOLKETINGSVALG 2019 • AF JAKOB MARSCHNER

Ekspert: Færger og sundhed gør det her valg markant anderledes

Tidligere amtsborgmester Knud Andersen vurderer, at færgerne og sundhedsvæsenets fremtid er de vigtigste emner for flest af de bornholmske vælgere, der tænker lokalt, når de stemmer til folketingsvalget den 5. juni.

– Ved sidste valg var det største lokale emne ikke færgetrafikken. Det er det denne gang. Da Molslinjen vandt udbuddet med så billige billetter, kunne Winni Grosbøll og Peter Juel-Jensen knapt få armene ned. Efterfølgende tog det så lidt lang tid, før Peter Juel-Jensen så, at det her var problematisk. Det tror jeg godt, at mange vælgere kan huske, siger Knud Andersen.

Modsat fortalte Peter Juel-Jensen sidste efterår, at han udkæmpede indædte kampe med transportminister Ole Birk Olesen (LA), der brugte meget hårde gloser imod ham. I december fik det Peter Juel-Jensen til at møde op til et samråd med transportministeren sekunderet af Venstres gruppeformand Karen Ellemann.

– Det andet store lokale emne er, om sundhedsvæsenet skal styres centralt eller decentralt med regionerne. På Bornholm er det emne endnu mere personificeret, fordi det også handler om, hvorvidt vi skal have to medlemmer af et regionsråd, eller om det hele skal afgøres i Aarhus, siger Knud Andersen.

– Sundheden og færgerne gør det her valg markant anderledes, end hvad vi tidligere har set. Jeg tror ikke, at de kaniner, der bliver trukket op af hatten på landsplan, flytter særlig meget. Jeg tror, at det handler om sundheden og færgerne.

19. SEP 2019 • 10:13 FOR ABONNENTER

Min mest personlige bog

19. SEP 2019 • 08:54

Hærværk på biler

Mest læste

17. SEP 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER

Kommentar: Københavneri – og dog