Springvandet er hegnet ind: Det er utæt
Foto: Torben Østergaard Møller

24. MAJ 2019 • 13:35 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Springvandet er hegnet ind: Det er utæt

Regionskommunen har besluttet, at springvandet på Store Torv skal repareres, hvorfor PL Entreprise, som er hyret til opgaven, nu har hegnet det ind.

– Det er utæt, forklarer direktør i firmaet Jens Koefoed.

– Det blev også repareret for en del år siden, men det sker jo med sådan nogle gamle ting. Der er en masse fuger, som vi skal have tætnet i bunden, så det igen kan holde vand. Som det er nu siver der vand ned i undergrunden, og der skal jo ikke meget til i et bassin, før det hele tiden skal efterfyldes.

Jens Koefoed anslår, at reparationen vil tage cirka 14 dage, så skulle der igen være vand i bassinet.

Springvandet blev indviet i 1908 og ifølge roennebyarkiv.com blev den første kapital til det skænket af overlæge, etatsråd C.V. Zahrtmann i 1890, hvorfor hans navn er indhugget i kummen. Udkast og tegning til springvandet blev leveret af de to brødre maleren Kristian Zahrtmann og ingeniør Conrad Zahrtmann, og kummen er fremstillet af bornholmsk granit med bronzesnegle modelleret af keramiker Hans Hjorth, Hjorths Fabrik.

Rønne havde fået sit første vandværk fem år før, og det var det, der gjorde det teknisk muligt med et springvand midt på Store Torv.

1943 blev der tilføjet en granitkant omkring selve springvandet, tegnet af havearkitekt, professor C. Th. Sørensen. Springvandet blev dog flyttet i 2000 og C. Th. Sørensen kant fjernet.

SENESTE NYHEDER

17. JUN 2019 • 19:33 FOR ABONNENTER
'Det vildeste jeg nogensinde har oplevet'
17. JUN 2019 • 17:34 FOR ABONNENTER
Strømførende duo fik travlt i styrtregnen
17. JUN 2019 • 16:21 FOR ABONNENTER
Studerende regnede den ud og stak af til Rønne

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. JUN 2019 • 10:59
DMI: Det var skybrud

Mest læste