Modelflyvere i luften søndag
Foto: Jens-Erik Larsen

25. MAJ 2019 • 17:23 • AF REDAKTIONEN

Modelflyvere i luften søndag

For syvende gang inviterer Modelflyvning Danmark til Modelflyvningens Dag. Den finder sted søndag, hvor der er åbent hus i landets godt 100 lokale modelflyveklubber, som alle regner med at sende mange modelfly i luften i løbet af dagen.

Østbornholms Modelflyveklub tager også sammen med Rønne Modelflyveklub del i det landsdækkende arrangement og holder åbent hus klokken 11-15 på Østbornholms Modelflyveklubs flyveplads på Mejerigaden 14, Stenseby, fortæller de to klubbers formænd, Erik Werner Hansen og Michael Sundgaard-Liu, i en pressemeddelelse, som fortsætter:

– Vi håber på optimalt vejr, tørvejr og under otte meter i sekundet. Det er det ideelle vejr. Det må gerne være skyet, for så er det lettere at se modellerne i luften, end hvis solen brager løs. I det vejr kan vi flyve med det hele. Hvis vinden bliver for hård, er der desværre nogle af modellerne, der må blive på jorden. Ellers kan vi præsentere det meste i luften: fastvingede modelfly, helikoptere og droner.

Ud over synet af de mange udstillede modelfly på pladsen er der også mulighed for selv at prøve kræfter med at flyve et modelfly i morgen, ligesom man kan teste sig selv på den opstillede flysimulator – hvis man er gammel nok.

Der vil i år også være opstillet en droneracebane og dronepiloter, som viser, hvordan man flyver racerløb.

– Vi gør en fest ud af dagen og tænker, at når nu folk skal på gaden alligevel, fordi de skal hen at stemme til europaparlamentsvalget, så kan de lige komme her forbi på vejen, forklarer de to formænd.

Mens Østbornholms Modelflyveklub har otte medlemmer, har Rønne Modelflyveklub 20 medlemmer.

18. AUG 2019 • 21:12 FOR ABONNENTER

Skoleleder: En skolehund kan skabe ro og pusterum

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen

18. AUG 2019 • 13:33 FOR ABONNENTER

Pinds perspektiv: Bandeuvæsen

Mest læste

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen