Ny restaurant importerer lam: De er selvmarinerede
Bornholmske lam lander ikke på tallerkenen hos Tre Tjenere. Foto: Jens-Erik Larsen

21. MAJ 2019 • 19:23 • AF ELISABETH KROGH

Ny restaurant importerer lam: De er selvmarinerede

Lam bliver en del af menuen på den nye restaurant Tre Tjenere i Svaneke, og det bliver islandsk lam. Men hvorfor det, når der græsser masser af lam på Bornholm?

– Det er på grund af smagen, forklarer Tinna Ódinsdóttir. De islandske lam slippes løs om foråret og hentes først ind om efteråret.

– De er helt vilde dyr og spiser alt, hvad de finder, lige fra græs og mos til blåbær og vilde urter. Islandske lam er selvmarinerede, griner hun.

Derudover får de ingen medicin, udsættes hverken for stress eller gmo, og det er altså det hele til sammen, der gør smagen så god, at det er værd at importere lammekød til Bornholm.

20. JUN 2019 • 09:24

Syngende mand var til gene

Mest læste