Rønnes nye strand har fået alt sit sand
Tidligere har der lagt meget tang i den lille vig, men det er hensigten, at ophobningen af tang på stranden vil høre op. Foto: Jakob Nørmark

20. MAJ 2019 • 13:37 • AF JAKOB NØRMARK

Rønnes nye strand har fået alt sit sand

Entreprenørfirmaet Per Aarsleff, der er hyret til at udvide Rønne Havn, er blevet færdige med at pumpe sand ud til den nye, brede sandstrand, som i løbet af den seneste måned har taget form neden for Galløkken.

20.000 kubikmeter sand er blevet pumpet ud på stranden. Sandet er blevet transporteret til Galløkkens kyst fra Rønne Banke 28 kilometer ude i Østersøen.

Havneudvidelsen skrider i øvrigt frem med hastige skridt, oplyser Rønne Havn på Facebook. I sidste uge blev arbejderne færdige med forankringen af den nye specialkaj, der fra næste år blandt andet skal bruges af skibe, der sejler ud til vindmølleparker med mølledele.

Den kommende kaj til krydstogtskibe nærmer sig afslutningen, og i sidste uge installerede man fendere og pullerter, der henholdsvis bruges til at afbløde kontakten mellem skib og kaj til at fortøje skibet. Lysmaster og belægningen på havnens nye areal arbejdes der også på.

Den nye krydstogtkaj bliver indviet 8. juni med en stor fest.


18. AUG 2019 • 21:12 FOR ABONNENTER

Skoleleder: En skolehund kan skabe ro og pusterum

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen

18. AUG 2019 • 13:33 FOR ABONNENTER

Pinds perspektiv: Bandeuvæsen

Mest læste

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen