EP-kandidaten Lave Broch stemte i Rønne: Bornholm har særlig plads i mit hjerte
Lave K. Broch, som her gør sig klar til at stemme i Rønne, mener, det er for dårligt, at den direkte togforbindelse fra København til Ystad er nedlagt. Pressefoto

17. MAJ 2019 • 12:13 • AF JAKOB NØRMARK

EP-kandidaten Lave Broch stemte i Rønne: Bornholm har særlig plads i mit hjerte

Folkebevægelsen mod EU's kandidat nummer to – Lave K. Broch – er disse dage på Bornholm for at føre valgkamp. Han udnyttede torsdag et besøg i Rønne til at afgive sin stemme til Europa-Parlamentsvalget.

– Bornholm har en særlig plads i mit hjerte. Jeg bliver altid i så godt humør, når jeg kommer til Bornholm. Stemningen på klippeøen er helt speciel. Jeg har derfor for noget tid siden købt en andel af en grund på Bornholm, og jeg valgte at stemme fra Bornholm, fordi Bornholm betyder meget for mig, skriver Lave K. Broch i en pressemeddelelse

Folkebevægelsen mod EU har for øjeblikket Rina Ronja Kari i Europa-Parlamentet, men forud for valget 26. maj er det usikkert, om mandatet kan genvindes, idet Enhedslisten, der appellerer til samme vælgergruppe, stiller op til et EU-valg for første gang. Ved seneste valg i 2014 opnåede Folkebevægelsen mod EU 8,1 procent af stemmerne.

Lave K. Brochs mærkesager er, at centralisering skal bekæmpes, og at demokratiet ikke skal svækkes yderligere. Han vil forsvare dansk selvbestemmelse og er imod etableringen af en EU-hær.

– Jeg ser hellere, at vi styrker det nordiske samarbejde. Det vil ikke kun være godt for Norden. Det vil også være godt for verden, siger Lave K. Broch, der har været førstesuppleant i indeværende valgperiode.

Han vil være at træffe i Gudhjem store bededag klokken 15-17 og lørdag klokken 10-14 på Store Torv i Rønne.


Lave K. Broch fra Folkebevægelsen mod EU førte torsdag valgkamp i Nexø og vil de næste dage besøge Gudhjem og Rønne.


SENESTE NYHEDER

18. JUN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. JUN 2019 • 08:52
Lyn var årsag til brand
17. JUN 2019 • 13:15
Brud på vandledning
17. JUN 2019 • 17:34 FOR ABONNENTER

Strømførende duo fik travlt i styrtregnen

17. JUN 2019 • 16:21 FOR ABONNENTER

Studerende regnede den ud og stak af til Rønne

Mest læste