Søndag går helt i fisk
Pressefoto

17. MAJ 2019 • 17:33 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Søndag går helt i fisk

På søndag den 19. maj inviterer danske sportsfiskerforeninger, fiskesøer, naturskoler og kommuner til fælles fiskeoplevelser i det fri for børn og deres familier, fortæller Dansk Lystfiskerforbund i en pressemeddelelse.

Lystfiskeriets Dag er Danmarks største landsdækkende lystfiskerevent med arrangementer over hele landet, hvor alle kan mødes alle for at fiske, uanset om man er erfaren lystfisker eller nybegynder.

Mange arrangører tilbyder udlån af fiskegrej og hjælp til at komme i gang med fiskeriet.

28 procent af danske børn i alderen 2-15 år har prøvet at fange en fisk, viser en spørgeskemaundersøgelse om børns aktiviteter i naturen med svar fra cirka 3.000 forældre. Undersøgelsen blev gennemført af Friluftsrådet i 2018 som led i kampagnen ”Børn Gror i Natur”.

– Der er meget opmærksomhed om betydningen af naturoplevelser for børns sundhed og udvikling, og alligevel har færre end en tredjedel af danske børn mellem 2 og 15 år prøvet at fange en fisk. Det vil vi gerne lave om på, og vi håber, at mange børn vil fange deres første fisk på Lystfiskeriets Dag, siger Lars Rasmussen, direktør i Danmarks Sportsfiskerforbund, i pressemeddelelsen.

På Bornholm kan man vælge mellem to arrangementer på Lystfiskeriets Dag: Grejforretningen Sportdres Bornholm i Rønne har slået sig sammen med juniorafdelingen Laxene i Bornholm Sportsfiskerforening og inviterer til gratis fiskeri i Sportdres’ ørredsø, som ligger lige over for Vellensbyvejen.

Der er start klokken 10, det er gratis at deltage. Man behøver ikke tilmelde sig på forhånd.

Vil man hellere fiske efter fladfisk, torsk og ørreder, kan man tage til Hammer Havn, hvor folk fra Bornholm Sportsfisker-forening tager imod fra klokken 10. De står klar med grej og madding, og der fiskes frem til klokken 16.

18. AUG 2019 • 21:12 FOR ABONNENTER

Skoleleder: En skolehund kan skabe ro og pusterum

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen

18. AUG 2019 • 13:33 FOR ABONNENTER

Pinds perspektiv: Bandeuvæsen

Mest læste

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen