Kronprinsen: Nærliggende at komme til Royal Run på Bornholm næste år
Kronprins Frederik erklærede sin intention om at løbe med på Bornholm ved en kommende udgave af Royal Run, da han torsdag kastede glans over et opvarmningsløb. Foto: J.E.

16. MAJ 2019 • 15:05 • AF JAKOB NØRMARK

Kronprinsen: Nærliggende at komme til Royal Run på Bornholm næste år

Kronprins Frederik vil gerne komme til Bornholm næste år og løbe med i Royal Run.

Det ytrede han ønske om, da han torsdag deltog i et Royal Run-opvarmningsløb for børnehavebørn ved Plejecenter Snorrebakken.

– Så kommer jeg gerne og løber sammen med jer, sagde kronprinsen, da han efter at have startet børneløbet fik lejlighed til at snakke med DGI Bornholms løbskoordinator Flemming Torsten Sørensen.

– I år tager jeg til en anden ø og løber – Færøerne. Der er lige så meget modvind som her i dag, sagde kronprinsen, der selv bragte en fremtidig løbsdeltagelse op.

Da han gav senere et interview til den bornholmske presse, gentog han sin lyst til at løbe med i Rønne.

– Det er nærliggende at komme til Bornholm næste år, sagde kronprinsen, der også har intentioner om at henlægge et løb i Grønland.

– Det betyder, at Royal Run kan spredes til hele rigsfællesskabet.

Fødselsdagskoncept
Royal Run blev opfundet sidste år, da kronprinsen fyldte 50 år. Det var en stor begivenhed, som fik national opmærksomhed.

I år gentages arrangementet med løbsafdelinger i Århus, Aalborg, København, Thorshavn og Rønne. Kronprinsen løber med i København og Århus, mens kronprinsessen tager til Aalborg. Løbet på Færøerne finder sted ugen før de øvrige, og her deltager kronprinsen også selv.

Hovedmålet med Royal Run er at få personer, der bevæger sig for lidt, i gang med at motionere. Derfor er Kronprins Frederik tilfreds med, at mange af de tilmeldte til årets løb aldrig tidligere har deltaget i motionsløb.

– 28 procent er førstegangsløbere, og kun 20 procent er gengangere fra sidste år, så det er ret fedt. De har sandsynligvis aldrig haft et nummer på maven, sagde kronprinsen, mens Rønnes børnehavebørn piskede forbi på en af de fire omgange, som de skulle løbe.

Royal Run afvikles 10. juni, anden pinsedag. Løbet arrangeres af idrætsbevægelsen Bevæg dig for livet i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund.

SENESTE NYHEDER

22. AUG 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. AUG 2019 • 22:38
Kandis spiller til dansegalla

Mest læste