Disse filmklassikere skal du se mindst en gang i livet

SPONSERET AF BLOCKBUSTER.DK

Disse filmklassikere skal du se mindst en gang i livet

Har du nogensinde prøvet, at dine venner refererer til citater fra berømte film, hvor du blot kan stå helt passivt og lytte med? De griner, men du forstår ingenting af, hvad der foregår. Mange referencer går til de helt store filmklassikere, hvor man i sit sociale liv har en enorm fordel, hvis man har set de største filmklenodier. I denne artikel vil vi gennemgå de filmklassikere som du bør se mindst en gang i livet

Star Wars
Star Wars filmene foregår i en fjern galakse for meget længe siden og er således en del af et unikt science fiction-univers, der har tiltrukket mange fans siden den første films lancering i 1977. Efterhånden er det blevet til 8 film, hvor film nummer 9 er på vej og efter sigende er klar i biograferne i december 2019. Hvis du ikke vil se dum ud blandt dine filmglade venner, er Star Wars en række af filmklassikere som du helt sikkert bør sætte dig ned og få set.

Ringenes Herre
Ringenes Herre er en anden af de helt store filmklassikere som du bør få set – nogle vil endda sige, at det bør være en del af den filmkulturelle opdragelse. Ringenes Herre er et værk skrevet af John Ronald Reuel Tolkien, der kan opdeles i 3 romaner. Trilogien blev filmatiseret med Peter Jackson som filminstruktør i henholdsvis 2001, 2002 og 2003. De blev en enorm succes og på baggrund af det unikke univers som var blevet skabt, blev bogen, Hobbitten, også senere filmatiseret. Denne finder sted i samme univers i tiden før Ringenes Herre og vi stifter igen bekendtskab med nogle af de samme karakterer.

Harry Potter
Særligt børn, som voksede op i 0’erne, er blevet store fans af det unikke og fascinerende troldmandsunivers som J.K. Rowling gennem sine 7 bøger har skabt med karakteren Harry Potter som centrum. Harry Potter bliver på sin 11-års fødselsdag hentet af kæmpen Hagrid og får af vide, at han skal begynde på Hogwards – en magisk skole for hekse og troldmænd.

Mange børn i hele verden drømte om, at de selv skulle modtage et tilmeldingsbrev fra Hogwarts i sin egen postkasse. De helt store fans grundlagde i samarbejde med J.K. Rowling fællesskabet Pottermore, hvor du har mulighed for at knytte så tætte bånd med troldmandsuniverset som muligt. Bøgerne er over en periode på 10 år blevet til otte film, hvor bog nummer syv blev delt op i 2 film. Disse film er i høj grad skabt med det formål at få seeren til at kunne leve sig ind i troldmandsuniverset og fuldstændig glemme sine omgivelser, mens filmen står på. Detaljerne er imponerende og både børn som voksne har fundet stor glæde i disse film.


Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet