Klar til kunstrunde med flere nye tiltag
Foto: Allan Rieck

19. MAJ 2019 • 14:01 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Klar til kunstrunde med flere nye tiltag

Det er igen blevet tid til, at øen kan slå dørene op og invitere til Bornholms Kunstrunde, den fjerde af slagsen, som nu er en fast tradition i Kristi himmelfartsferien.

Og i år byder Kunstrunden på flere nye tiltag, oplyser Destination Bornholm.

Mere end 80 kunstnere, kunsthåndværkere, gallerier og museer rundt på hele Bornholm åbner igen i år deres døre fra torsdag den 30. maj til søndag den 2. juni i tidsrummet klokken 11-16. Her præsenterer de et righoldigt udvalg af keramik, glas- og billedkunst, fotografi, skulpturer og grafik samt arbejder med tekstil træ og smykker med mere.

Årets kunstrundekort, som giver et overblik over samtlige deltagere, er klar, og som noget nyt vil der være billeder af alle de udstillede værker i kortet. Ofte er det samme værk, man vil opleve på Gudhjem Museum ved kunstrundens præsentationsudstilling. Der er fernisering på udstillingen søndag den 26. maj klokken 14, og udstillingen er åben til om med søndag den 16. juni. Kunstrundekortet kan allerede nu fås på Bornholms Turistinformationer eller downloades på bornholmskunstrunde.dk

Der vil under kunstrunden være lodtrækning om gavekort til køb af kunst. Hos hver kunstner samt hos Bornholms Turistinformationer kan øens gæster samt bornholmere rekvirere et lotterikort, som giver mulighed for at vinde kunst for en samlet værdi af 9.000 kroner.

I forlængelse af kunstrunden finder endnu en nyskabelse sted. 5.-10. juni har øens gæster således mulighed for at møde en kunstner på Gudhjem Museum. De tilmeldte kunstnere vil fortælle om deres kunst, og mange vil også præsentere yderligere værker end det, der allerede er udstillet på museet.

SENESTE NYHEDER

25. AUG 2019 • 17:54 FOR ABONNENTER
Avlere og eksperter er enige: Majsen er rekordstor i år
25. AUG 2019 • 00:17 FOR ABONNENTER
Dramatisk første afsnit af bornholmernes historie

MEST LÆSTE BORNHOLM

24. AUG 2019 • 11:52 FOR ABONNENTER
Her er byforeningens yndlingsidé til et nyt Rønne
24. AUG 2019 • 09:19 FOR ABONNENTER
Bornholmsk keramik oplever en ny guldalder
25. AUG 2019 • 00:17 FOR ABONNENTER
Dramatisk første afsnit af bornholmernes historie

Mest læste