Producenter fik inspiration under madmøde
Foto: Bornholms Landbrug & Fødevarer

13. MAJ 2019 • 16:13 • AF HENRIK NIELSEN

Producenter fik inspiration under madmøde

En række producenter og aktører fra Bornholms fødevareklynge har været en tur på Lolland, blandt andet for at deltage i Madens Folkemøde på Engestofte Gods ved Maribo.

Turen gik også forbi Frederiksdal Kirsebærvin og Fejø, som er kendt for deres frugtproduktion.

Det fortæller Bornholms Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Brith og Henrik Messerschmidt fra Krogsholm Frugt i Aarsballe deltog i turen og oplevede værdien af en netværkstur.

– Dejligt at få inspiration til udvikling. Men også turde at være tro mod ens eget koncept, fokusere på kerneforretningen og på egne evner, siger Brith Messerschmidt i pressemeddelelsen.

Mødet med Frederiksdal Kirsebærvin gjorde et stort indtryk. Der dyrkes 40 hektar med kirsebær, som udgør 50 procent af godsets omsætning, men kun 10 procent af arealet.

Produktionen af vin tog først for alvor fart i 2006, hvor den tidligere kostald blev ombygget.

– Det kræver stort mod at gå nye veje eller turde fyre sig selv og finde stærke samarbejdspartnere, der kan bidrage til at udvikle ens virksomhed. Men Frederiksdal Kirsebærvin er et godt eksempel på, hvordan det kan gøres, fortæller Henrik Messerschmidt

Mest læste