Berlingske: Bornholm er meget mere end folkemøde, Krøllebølle-is og røgede sild
Foto: Berit Hvassum

11. MAJ 2019 • 10:41 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Berlingske: Bornholm er meget mere end folkemøde, Krøllebølle-is og røgede sild

Berlingske har været på Bornholm, og avisen tøver ikke med at fortælle om besøget under overskiften ”Bornholm: Ø-feriens topmodel” for derefter at slå fast, at:

”Bornholm er meget mere end Folkemøde, Krøllebølle-is og røgede sild. Østersøens perle kan nemlig ikke kvæles i sine egne klichéer eller opskruede forventninger til vind og vejr, for feriedestinationen kan fortsat charmere børnefamilier, den ferierende gastronom og den kræsne luksusshopper”.

Den begejstrede journalist, Signe Gerstenberg, oplister derefter en håndfuld steder på Bornholm, som nok kunne være et besøg værd, blandt andre:

• ”Ali Babas bornholmske hule”: Her er det Sebastian Frost, guldsmeden i Listed, der er på tale – og ”er diamanter og eksklusive armbåndsure ikke regnet ind i feriebudgettet, er butikken i Listed Havn stadig et besøg værd. Sebastian Frost har nemlig indrettet café og champagnebar i de tilstødende lokaler”.

• ”Mindestuerne for Bornholms litterære kendis”: Der er naturligvis tale om Martin Andersen Nexøs Mindestuer i Nexø, som værner om forfatterens historie, som bliver ”smukt og ømt formidlet i mindestuerne”.

Efter et besøg er det, mener journalisten, oplagt at besøge Nexøs glimrende restaurant Molen, som har en fint afstemt frokostmenu.

• ”Havenostalgi og bålfrokost”: Nostalgien står Brændegårdshaven ved Svaneke for, mens Restaurant Svanereden udendørs serverer gedigne wokretter tilberedt over åbent brændebål. Og ellers er der ”det gode Svaneke Bryghus med traditionel frokost og den djævelsk stærke hjemmebryg, Sweet Mary”.

• ”Hvad drikker Møller?”: I ekkodalen drikker han ikke øller, men derimod »Echo«, vin fra Château Lynch-Bagess i Bordaeux, oplyser journalisten og opfordrer til, at man vandrer fra Rytterknægten og til Ekkodalshuset, ”hvis spisested Café Genlyd beværter vidunderligt”.

• ”Skrid, Krøllebølle! Kalas er kommet til Sandvig”: Ja, engang, oplyser Berlingske, skulle bornholmske is udelukkende hedde noget med Krøllebølle og være en uhellig alliance mellem en gammelsdagsvaffelis og en industriel soft ice – men ikke længere. Sandvig er nemlig blevet indtaget af Is Kalas, som serverer hjemmelavet is med bornholmske ingredienser, men på italiensk gelato-maner.

Mest læste