Mistanke om katnapning: Fire katte dukkede pludselig op på Pilebroen
Fire sunde katte dukkede pludselig op på Pilebroen. Foto: Berit Hvassum

13. MAJ 2019 • 06:31 • AF NIELS EBDRUP

Mistanke om katnapning: Fire katte dukkede pludselig op på Pilebroen

Efter nytår skete der noget mystisk på Pilebroen i Allinge. Pludselig dukkede fire sunde, velnærede katte op i området. Hvor de kom fra, vidste ingen, men flere af vejens beboere forbarmede sig over de små pus, og sørgede for, at de fik mad. Nu spørger Kirsten Hansen, der bor i nummer 7, sig selv, om der kan være tale om katnappede katte.

– Det er lidt mystisk, at der pludselig er fire fine hjemløse katte på en vej. De kom i vinter, og det er ikke vildkatte, for de er fine i pelsen - meget fine. Jeg har læst om de katte, der blev fanget i en fælde i Rønne og sat ud i Almindingen. Måske er der også blevet sat katte af her, og så er der jo sikkert nogen, der savner dem, siger Kirsten Hansen.

Kattene har det godt

De fire katte ser forskellige ud. Den ene er sort. Den anden er en rød lille hankat. Den tredje er sort med hvide pletter. Og den fjerde er hvid med sorte pletter.

Bornholms Tidende drog i går, fredag, på kattejagt på Pilebroen. Det viste sig, at andre beboere også ganske udmærket kendte kattene. En havde sågar den hvidplettede mis siddende i sin have.

Katten så ud til at have det godt. Der er da også flere på vejen, der giver dyrene mad. Deriblandt Kirsten Hansen.

– De får rester, rugbrød med leverpostej og havregryn med vand og mælk. Især den lille røde er blevet kælen på mig. Det kan ske, at den er væk en dag, men så vender den tilbage igen og sidder og glor ind ad terrassedøren, fortæller Kirsten Hansen.

Har efterlyst ejere

Hun har forsøgt at efterlyse ejerne til kattene på Facebook, men ingen har henvendt sig. Hun håber, at de alligevel vil finde deres hjem igen.

– Jeg synes, det er så synd, hvis nogen har mistet deres katte, siger Kirsten Hansen.

Har man i løbet af vinteren mistet en kat, som passer på et af de fire signalementer, så er det sandsynligt, at den nu er på Pilebroen i Allinge.


Mest læste