Turister giver Kongemindet kritik: Tårnet er dårligt vedligeholdt
Arkivfoto: Berit Hvassum

10. MAJ 2019 • 16:55 • AF METTE HOLM HANSEN

Turister giver Kongemindet kritik: Tårnet er dårligt vedligeholdt

På rejsehjemmesiden Tripadvisor, der indeholder informationer og anmeldelser af rejserelaterede ting som hoteller, turistattraktioner og restauranter, kan man konstatere, at Kongemindet i Almindingen indimellem får kritik for løse, vippende og glatte trin:

– Midt i Almindingen finder man Rytterknægten. Der er 67 trin op til platformen, hvor “Eiffeltårnet” begynder. Trinnene er dårligt vedligeholdt, og nogle trin er løse og vippede, skriver en turist.

– På MTB i området og ville opleve Rytterknægten. Trappe i tårnet er meget glat, når det er vådt, skriver en anden om Rytterknægten, Bornholms højeste punkt, hvorpå Kongemindet står.

Det er Naturstyrelsen, det vil sige staten, der ejer jorden omkring Kongemindet, mens Bornholms Regionskommune ejer bygningen.

– Så det er Bornholms Regionskommune, der vedligeholder den, siger Georg Marker, naturformidler i Naturstyrelsen Bornholm.

Ejendomsservice i Bornholms Regionsskommune gennemgår en til to gange om året de kommunale bygninger, således også Kongemindet.

– Vi har i efteråret konstateret, at trinene var dårlige, de er bestilt og lavet, og de bliver sat op i løbet af foråret, siger Steen Pedersen, driftleder i Ejendomservice i BRK.

Det er afdelingen Vej og park, der skal placerede de nye trin, ligesom det er samme afdeling, der tilser Kongemindet en gang om måneden.

– Vi låser for eksempel af om vinteren, hvis der er is eller for glat, siger Steen Pedersen.

Uanede midler har regionskommunen dog ikke, når man vedligeholder de bygninger, kommunen har ansvar for, oplyser bygningskonsulent, Christian Kofod, fra Ejendomsservice i BRK.

– Vi laver jo en prioritering i forhold til, hvad vi har til rådighed, siger Christian Kofod.

Heldigvis er der også positive tilkendegivelser om besøg ved Rytterknægten og på Kongemindet.

– Var her for at gense Rytterknægten, som jeg sidst havde set som barn og blev ikke skuffet. Det var, som jeg huskede det, og dejligt at opleve det med ens børnebørn, skriver en glad turist.

– Vi gik en dejlig lang tur i området og nød den stille skov. Rytterknægten er fin, men ikke noget at køre langt efter, lyder en anden kommentar.

Kongemindet blev bygget i 1856 til minde om Frederik VII og grevinde Danners besøg nogle år tidligere. I 1899 fik Kongemindet sit jern- og stålstillads, hvilket betyder, at man befinder sig 184 meter over havet, når man er helt oppe i toppen af tårnet.

19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving

19. AUG 2019 • 16:42 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Vil han også købe Bornholm?

Mest læste

19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving