Manden bag løbeaftale med kronprinsen: Det var lidt et skud i tågen
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

10. MAJ 2019 • 21:20 • AF JAKOB NØRMAK

Manden bag løbeaftale med kronprinsen: Det var lidt et skud i tågen

Kronprins Frederik kommer til Rønne på torsdag for at varme op til motionsløbet Royal Run sammen med ældre fra Plejecentret Snorrebakken og børnehavebørn fra Rønnes institutioner.

– Det var lidt et skud i tågen, siger Claus Munk fra Bornholms Regionskommune om henvendelsen til kongehuset.

Claus Munk, der er chef for kommunens sekretariat, vidste, at den 16. maj ville være en god dag, da kronprinsen skulle til Bornholm i et civilt ærinde.

– De svarede meget hurtig tilbage, at det i så fald skulle være klokken 11, og ikke klokken 10, som vi først foreslog, siger Claus Munk, som flere gange tidligere har stået for kongelige besøg på Bornholm og derfor kunne trække på sine kontakter på Amalienborg.

Sidenhen bekræftede kongehuset aftalen, og i går gav de grønt lys til at give offentligheden besked om løbet.

DGI står for at opmåle en 400 meter lang rute ved Plejecenter Snorrebakken. Den skal børnene gennemføre fire gange, så de når op på en engelsk mil. De ældre, som kan og har lyst, slutter sig mod slutningen af løbet til børnene og begiver sig ud på en enkelt omgang.

Kronprins med startskud

Når kronprinsen ankommer til Snorebakken, er der sat 6-8 minutter af til at snakke med børnene. Derefter samles børn og ældre til et gruppebillede med kronprinsen, inden de samlet går hen til startområdet. Kronprinsen sætter løbet i gang, men skal ikke selv løbe med. Mens børnene løber, har kronprinsen tid til at snakke med de ældre.

– Det er minutiøst planlagt, som kongehuset ønsker det. Så må vi se, hvor meget han improviserer, hvilket de unge i kongehuset gør lidt mere, siger Claus Munk, der er godt tilfreds invitationens udfald.

– Jeg kunne mærke, at det gav sådan et ”yes”. At man i kongehuset ville tilgodese Bornholm, og det kunne jeg også høre på DGI, at de var meget glade for, siger Claus Munk.

Flemming Torsten Sørensen fra DGI Bornholm pointerer, at netop et løb for ældre og børn indrammer ånden bag Royal Run.

– Jeg synes, det er fedt, at han stadig vil bruge sin rolle og indflydelse som inspirator. Idéen med Royal Run er at aktivere nogle, som ikke er så aktive. Børn og ældre har også godt af at motionere. Derfor er det super, at han kommer til lige netop det arrangement, siger idrætskonsulenten.

Alle Rønnes offentlige børneinstitutioner inviteres til arrangementet. Bornholmerne er velkomne til at overvære løbet og se kronprinsen.

– Selvfølgelig er det et lille område, når omgangen kun er 400 meter, men man er velkommen til at komme op og se med, siger Claus Munk.


SENESTE NYHEDER

22. AUG 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. AUG 2019 • 22:38
Kandis spiller til dansegalla

Mest læste