Senior-bordtennis hitter på Bornholm
Margrit Skott fra Knudsker Idrætsforening blev kursist nummer 300 hos organisationen BAT60+.

9. MAJ 2019 • 13:41SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Senior-bordtennis hitter på Bornholm

Flere og flere ældre bornholmere får øjnene op for bordtennis. Sporten vinder i hvert fald markant frem i aldersgruppen 60 plus. Det viste onsdagens fremmøde i Hasle, da den landsdækkende organisationen BAT60+ inviterede til endnu et bordtenniskursus på Bornholm.

14 deltog i kurset, selvom organisationen normalt ikke tager flere end 12 deltagere med.

– Vi forsøger at holde tallet på maksimalt 12 deltagere, for at give deltagerne en ordentlig undervisning. Men vi havde en længere venteliste til kurset, og derfor endte deltagerantallet på et par stykker mere, fortæller Ole Hückelkamp, som er medstifter af organisationen.

Kurset var samtidig lidt af en milepæl for BAT60+, idet at organisationen kunne byde velkommen til kursist nummer 300, som blev Margrit Skott fra Knudsker Idrætsforening. Initiativet er et samarbejde imellem DGI Bordtennis og Dansk Bordtennisunion, som har til formål at få flere ældre til at dyrke bordtennis. Projektet blev igangsat i 2016 og siden har cirka 2000 ældre på landsplan grebet battet. Mange af dem på Bornholm.

– Jeg har været på Bornholm jævnligt, siden vi begyndte disse kurser, og de er altid eftertragtede. Der er omkring 110 spillere i aldersgruppen herover, så det er mange, siger Ole Hückelkamp, som er medstifter af organisationen. Han er overrasket over, at sporten er blevet så populær blandt ældre.

– Da vi startede organisationen BAT60+ havde vi en forestilling om, at aldersgruppen mest kom for at drikke kaffe og sludre. Men det har vist sig, at de først og fremmest kommer for at blive bedre til bordtennis, og det er fantastisk, fortæller Ole Hückelkamp.

Det oplevede han endnu engang i Hasle onsdag.

– Der var en rigtig god stemning. Vi havde knap nok spist frokost, før halvdelen af dem stod ved bordene og spillede bordtennis igen, mens de stakkels instruktører sad og pustede ud, griner Ole Hückelkamp.

BAT60+ har været med til at vende udviklingen for antallet af registrerede bordtennisspillere i Danmark. De sidste mange år har man i dansk bordtennis kunnet registrere en tilbagegang i antallet af spillere og klubber. Men takket være BAT60+ dannes der nu nye klubber over hele landet eller gamle klubber genopstår, og antallet af spillere er stadigt stigende.

22. JUL 2019 • 11:01 FOR ABONNENTER

Han havde et brændende ønske om at hjælpe

Mest læste