Havnens Dag er vigtig for Hasles foreningsliv
Arkivfoto: Holger Larsen

11. MAJ 2019 • 07:57 • AF HOLGER LARSEN

Havnens Dag er vigtig for Hasles foreningsliv

– Succeskriteriet for os er, at vores foreninger får flere medlemmer.

Det siger Marie Helene Birk (af mange blot kendt som Miller), der er ny tovholder for Havnens Dag i Hasle lørdag den 25. maj. Det er tredje gang, at arrangementet afvikles på Hasle Havn.

– Vi har lige så mange aktiviteter som sidste år, men det bliver mere med fokus på foreningerne. Vi brugte sidste år nogle af pengene på hoppeborg og hestevognskørsel for at trække mennesker ned på havnen. Vi har i år valgt at bruge pengene på foreningerne og hjælpe dem med at skabe noget mere opmærksomhed om dem. Det bliver blandt andet i form af bedre skiltning og nogle flyers, fortæller Marie Helene Birk.

– Pointen med Vild med Vand og Havnens Dag er at få mere liv på havnene året rundt, hvilket formentlig sker bedst gennem foreningerne, tilføjer tovholderen.

Rønne Sejlklub

På Hasle Havn kan man i år glæde sig over forstærkning fra Rønne Sejlklub, som sidste år havde sit eget arrangement på Nørrekås, men ikke har haft kræfterne til at gentage det i år.

– Rønne Sejlklub spurgte derfor, om de kunne være med hos os i år. Det passer godt med, at vi har en sejlklub i Hasle, der gerne vil have nogle aktiviteter i gang, men har svært ved at skaffe folk. Så vi håber, at besøget fra Rønne kan inspirere nogle folk i Hasle, siger Marie Helene Birk.

Hasle-arrangementet har inviteret flere foreninger fra Nørrekås til at være med, men det er endnu uvist, om der kommer andre end sejlklubben.

Noget for alle

Hasle Havn er én blandt de op mod 90 havne landet over, som er med i det landsdækkende Vild med Vand-projekt, der har til formål at skabe øget opmærksomhed om de tilbud og aktiviteter, der foregår på havnen og ved vandet. Havnens Dag er Vild med Vand-projektets årlige højdepunkt.

– Blandt de gratis aktiviteter, vi har i år er smagsprøver på lokal fisk, kajakpolo, stand up paddle, modelbåde og windsurf. Her er noget for alle, uanset om man er til høj eller lav puls, og det er netop kendetegnende for havnen – alle kan finde en fritidsaktivitet, der passer til ens personlige interesser, siger Marie Helene Birk.


19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving

19. AUG 2019 • 16:42 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Vil han også købe Bornholm?

Mest læste