Sådan kommer du i gang med dit iværksættereventyr

SPONSERET AF SKOLEBUTIK.DK

Sådan kommer du i gang med dit iværksættereventyr

Har du en vaskeægte iværksætter gemt i maven? Men ved du ikke helt, hvordan du bedst får sat gang i dit iværksættereventyr? Mange kaster sig hovedkulds ud i iværksætterlivet – uden at være bevidst om, hvordan de bedst kommer i gang. Det giver mange gange bagslag, og derfor er der gode råd at hente her, hvor du bliver klogere på, hvordan du bedst får ført dine iværksætterdrømme ud i livet.

Er du helt skarp på din idé?
Først og fremmest er det afgørende, at du får defineret din idé klart og præcist. Du behøver ikke at opfinde den dybe tallerken for at udleve din drøm som iværksætter, men du skal som minimum have gjort klart, hvad du helt præcist kan tilbyde kommende kunder.

Hvis din idé er meget løst defineret, er det vigtigt, at få strammet den helt op. I den helt spæde opstart kan der nemlig være en masse huller i din idé, og det er vigtigt at få tættet dem, inden du får alvor folder din idé ud. Når du er helt skarp på din forretningsidé, er det langt lettere at lægge en holdbar strategi.

Har du mulighed for at anskaffe det rette udstyr?
Som nyudsprungen iværksætter kan det være svært at finde penge til det hele. Bolden skal rulles i gang og vokse hen ad vejen. Dog er det alligevel vigtigt at gøre op med dig selv, hvorvidt du har råd til det mest nødvendige udstyr til din virksomhed.

Skal du køre et lille laboratorium i forbindelse med din virksomhed, kan det være vigtigt med penge til en inkubator eller et varmeskab. Er du i en helt anden branche, skal du finde ud af, hvad der er vigtigt for at få virksomheden til at spille der. Du har ikke råd til alt, og derfor skal du altså først og fremmest prioritere det, der kan rulle din virksomhed i gang. I starten vil du ikke svømme i penge – det er helt naturligt, men efterhånden som forretningen kommer til at køre, vil du lettere kunne få råd til flere ting.

Skal du have medarbejdere?
Hvordan kommer du bedst ud over rampen med din virksomhed? Har du selv alle kompetencer og tiden til at klare det? Eller vil det give mere mening at ansætte nogen med andre færdigheder end dig selv, så I kan supplere hinanden og opbygge et stærkere forretningsgrundlag?

Her er det ligeledes vigtigt at finde ud af, om du overhovedet har råd til at ansætte en medarbejder, eller du er nødt til at starte op for dig selv til en start og senere udvide. Hvis du har fået en idé sammen med en bekendt, er I fælles om projektet og derfor også flere til at trække læsset, der så småt ruller forretningsbolden i gang. Derfor kan det være en fordel at starte dit iværksættereventyr op sammen med en anden.


Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet