Lyden bliver 100.000 kr. bedre på Christiansø
Foto: Torben Østergaard Møller

12. MAJ 2019 • 15:13 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Lyden bliver 100.000 kr. bedre på Christiansø

Christiansø Støtteforening modtager 100.000 kroner fra Tuborgfondet Musikhjælps pulje ”Den Gode Lyd”.

Pengene skal bruges på at forbedre lyden til musikarrangementer og udendørs arrangementer såsom Grundlovsmøder og andet, så det også er muligt at få lydmæssige kvalitetsoplevelser i det yderste af Danmark, oplyser Hans Ole Matthiesen, naturvejleder og turismekoordinator på Christiansø, i en pressemeddelelse og fortsætter:

Sammen med de 25.000 kroner, som Sparekassen Bornholms Fond bevilligede tidligere på året, har donationen gjort det muligt at bestille det nødvendige lydudstyr hos en bornholmsk leverandør, nemlig Bare Events og Productions i Rønne.

De seneste tre år har Tuborgfondet Musikhjælp uddelt 7,5 millioner kroner gennem puljen ”Den Gode Lyd” til danske spillesteder, som ønsker at forbedre lyd og akustik, så publikum får en endnu bedre live-oplevelse, og med bevillingen til Christiansø ønsker Tuborgfondet Musikhjælp at støtte bedre lyd i det yderste af Danmark.

Jacob Pescettini fra Christiansø Støtteforening:

– For Christiansø Støtteforening og for Ertholmene betyder støtten fra Tuborgfondet Musikhjælp, at vi kan bevare og udvikle vores musikalske traditioner. Vi er meget taknemmelige for den flotte donation, der skal gøre det endnu sjovere at gå til koncerter på Christiansø, siger han i pressemeddelelsen.

Musik har altid vært en central del af Tuborgfondet, og det er der en helt særlig årsag til, forklarer Tuborgfondets sekretariatschef, Peter Giacomello:

– Musik samler mennesker, skaber glæde og samhørighed, og det er netop fællesskabet omkring musikken, der er vigtigt for Tuborgfondet. Spillestederne samler lokalbefolkningen og er med til at skabe et spændende og aktivt lokalmiljø.

Tuborgfondet Musikhjælp uddeler i alt 2,5 millioner kroner til 21 spillesteder fordelt over hele Danmark. I alt 82 spillesteder søgte puljen, og tilsammen søgte de om støtte for knap 15 millioner. Det er en ekspertjury med en faglig baggrund inden for lyd, akustik og musikindustrien, der har kvalificeret de mange ansøgninger.

Mest læste