Kom fedtet hår til livs

SPONSERET AF IDHAIR.DK

Kom fedtet hår til livs

Rigtig mange mennesker og i særdeleshed kvinder døjer med følelsen af, at deres hår fedter. På trods af, at man er renlig og går i bad og måske har vasket håret dagen forinden, kan man gå med følelsen af, at håret ser både sjasket og fedtet ud. For nogle er det så stort et problem, at de er villige til at gøre, hvad som helst. Besøg IdHair og få tips til at undgå fedtet hår her.

Det er ikke særlig fedt at have fedtet hår og selvom det af mange forbindes med dårlig hygiejne, er dette ikke altid synderen. Man kan ikke undgå, at hovedbunden producerer fedt, eller den såkaldte talg, som det hedder. Dette skyldes, at det er hovedbundens naturlige måde at sørge for glans til håret og sørge for, at håret ikke knækker. Der er dog nogle ting, som man kan gøre for, at mængden af fedt i hovedbunden minimeres.

Selvom man måske tror det modsatte, skal man faktisk prøve at undgå at vaske sit hår for tit, da det skaber en overproduktion af talg i hovedbunden. Dette kræver dog tålmodighed, og håret vil formentlig se fedtet og træls ud i den periode, hvor du forsøger at vende det til færre hårvaske. Derudover bør du vaske håret i lunkent vand, da dette ligeledes bidrager til at udtørre hovedbunden, hvormed hovedbunden vil sørge for at producere mere talg. Lad din hårbørste ligge. Når man børster hår, tilfører man fedt til længder og spidser, og gør man det for meget, vil hovedbunden begynde at overproducere fedt for at få hovedbunden tilbage i balance. Samtidig kan man også spise sig til sundere hår. Håret har ligesom din krop også brug for vitaminer og mineraler. Man bør derudover vælge den rette shampoo, hvor en shampoo med for meget pleje er et no-go. En volume-shampoo er velegnet til fedtet hår, da den løfter håret fra hovedbunden.


Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet