SPONSERET AF HUSVILD.DK

Sådan får du bolig og studie i en universitetsby

Det har længe været alment kendt, at det kræver et rekordhøjt snit for at komme ind på drømmeuddannelsen, hvis du ønsker at gå på universitetet. Dette har ikke ændret sig de seneste år, selvom mange af politikerne på Christiansborg fortsat taler for at ændre adgangskravene til de videregående uddannelser. Ikke nok med at snittet stiger på de videregående uddannelser, boligmarkedet forsøger også at udnytte de unges situation, idet lejlighedspriserne i øjeblikket er tårnhøje. Ønsker unge mennesker, der højst sandsynligt er afhængig af en SU-indkomst, at studere i enten København eller Aarhus kan de kigge langt mod en lejlighed, de har råd til at bo i. Det kan tilmed være svært overhovedet at finde en lejlighed. Vi ønsker i denne artikel at hjælpe dig, der ønsker at slå teltpælene op og flytte til storbyen for at studere.

Udnyt internettets mange boligsider
Er du allerede kommet ind på drømmeuddannelsen, men står du og mangler tag over hovedet i din kommende studieby? Et godt råd er at kende til de mange boligsider, der findes på internettet. Mange unge mennesker benytter sig af Facebook eller andre sociale medier for derigennem at finde frem til en lejlighed i studiebyen. Hvis du ikke har held med dette, findes der mange boligsider, der tilbyder ledige lejligheder. Ønsker du for eksempel at finde en lejebolig i Hovedstadsområdet, findes der mange steder, hvor du kan få hjælp til at finde ledige lejligheder i hele København. Hvis du både bruger de sociale medier men også de forskellige boligsider, du ofte kan tilgå gratis på internettet, har du større chance for at ‘vinde’ en lejlighed foran de mange andre boligsøgende.

Søg i forskellige byer
Ser det ud til, at snittet til din drømmeuddannelse er for høj i din foretrukne studieby, eller har du ikke haft held med at finde en lejlighed, der opfylder dine kriterier? Du kan med fordel vælge at søge mod byer som Aalborg eller Odense, hvor snittet på uddannelserne er lavere, og jagten på en bolig er mere overskuelig. En stor andel af universitetsuddannelserne kan læses i mange storbyer i Danmark, og du behøver derfor ikke at gå på kompromis med dit uddannelsesvalg, blot fordi du ikke søger mod den by, der var din førsteprioritet. Det er vigtigt at huske på, at selvom du altid havde tænkt, at du skulle ende ud med at have din daglige gang i Aarhus eller København, behøver det ikke være en negativ ting, at du ender i en anden by. Mange ender ofte med at blive glade for at bo der, hvor de ender. Alle storbyer i Danmark er fyldt med unge universitetsstuderende, der er klar til at give dig en sjov og begivenhedsrig hverdag.

Vær ikke bange for at presse dig på
Ved du, at dine forældre kender en, som kender en, der har et lejlighedskompleks? I så fald bør du ikke være bange for at presse dig på, hvis det kan være din vej indenfor. Du bør altid udnytte dine kontakter - også selvom de ikke ligger lige til højrebenet. Mange før dig har tidligere haft held med at presse sig på i deres jagt på en studiebolig eller gode råd til ansøgning af drømmeuddannelsen.


Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet