Flere kæmper med dårlig økonomi

SPONSORERET AF LAANPENGETRODS.DK

Flere kæmper med dårlig økonomi

Flere og flere danskere oplever at økonomien simpelthen ikke rækker. Det er stigende priser på fødevarer, høje priser på elektronik, som smartphones, computere og de forskellige abonnementer, som følger med, og så er det de stigende huspriser. Det er med til, at mange danskere ender med en lille eller stor gæld, som de kan have svært ved at betale af på. I værste fald kan det for mange ende med, at man bliver registreret som dårlig betaler i RKI.
Det er ikke nemt at stå med en høj gæld og løbende udgifter, som hele tiden skal betales. Det kan i den situation være en god ide at gøre sig nogle alvorlige overvejelser omkring ens prioriteringer. Få styr på nogle nye og holdbare budgetter og som sidste udvej, optag et lille lån, som kan hjælpe til at give noget luft i hverdagen.
Registreret i RKI?
Er man registreret hos RKI, så står man listet som dårlig betaler. Denne liste kommer man kun af, hvis man betaler sin gæld, eller efter en periode på fem år. Endelig har man også muligheden for at anfægte beslutningen om, at man overhovedet befinder sig på listen. Dette er dog en lang og nedslidende proces, hvor man virkelig skal have sin argumentation i orden, inden man vælger at tage kampen op.
Lån penge trods gæld
Det er faktisk muligt at låne penge på trods af en placering i RKI. Nogle gange kan det endda være med til at skabe større luft i ens økonomi, hvis man betaler noget af ens presserende gæld af så hurtigt som muligt. Vil du gerne læse mere om muligheden for at låne penge, samt finde de gode råd til at komme af med din gæld, læs mere her.
Få styr på budgetterne
Det vigtigste i processen omkring afbetaling af gæld og vejen hen imod et plus på kontoen, er budgetter. Det handler simpelt og enkelt om at få lagt nogle gode budgetter. Disse små handleplaner for hvordan du igen skal blive gældsfri, vil kunne hjælpe dig til at agere økonomisk fornuftigt, indtil du igen er gældsfri. Det er i mange tilfælde ikke den letteste vej at gå ned af, men samtidig har man i sidste ende ikke det store valg, hvis man gerne vil være registreret som god betaler igen. Brug derfor nogle ressourcer eller få noget professionelt hjælp til at lægge en plan for din fremtidige økonomi.
Spar på den unødvendige luksus
Et sted hvor flere og flere danskere falder i gældsfælden er i vores forbrug af unødvendig luksus. Vores store behov for at følge med i tidens tendenser gør, at vi ofte ender med store regninger. Et eksempel på unødvendige penge brugt er i dyre abonnementer på forskellige streamingtjenester. Denne form for underholdning, hvor vores indhold kommer fra forskellige udbydere, er med til at pumpe vores omkostninger omkring TV kunstigt op. Og det er bare et af de gode eksempler på unødvendig luksus, som med lethed ville kunne skæres fra i et mere fornuftigt budget.


12. OKT 2019 • 20:01 FOR ABONNENTER

I kapløb med tiden

12. OKT 2019 • 19:42

Private sælger loppefund

12. OKT 2019 • 18:39 FOR ABONNENTER

Skydesportens Dag: Tidende på pletten

12. OKT 2019 • 18:12 FOR ABONNENTER

Efterår på Grønbechs Gård: Kun røre, ikke se!

Mest læste