Det mest undervurderede redskab i køkkenet og bilen

SPONSORERET AF PROFILLAGERET.DK

Det mest undervurderede redskab i køkkenet og bilen

Det er de færreste, der tænker over dets funktion, men gasfjedre er essentielle i ethvert hjem og i næsten alle tænkelige biler. Hvad er det så, gasfjedrene gør? De sikrer, at du kan åbne bagklappen på bilen og have et køkken, der fungerer funktionelt. Uden gasfjedre er det tvivlsomt, om dine køkkenskabe ville kunne åbne med samme elastiske funktion, som de har de fleste steder i dag. Men det er ikke kun i biler og køkkener, man støder på gasfjedrene. Det kan være mange andre steder. Først og fremmest er gasfjedrene et brugbart redskab at tage i brug, når man hæver, sænker, drejer eller manøvrerer modvægt til en belastning. I nyere biler kan man støde på gasfjedrene som holdere til motorhjelmen.
Gasfjedrene hjælper til at holde sammen på tingene
Gasfjedrene er sat i verden for at holde sammen på tingene. Det ses i køkkenet og på bilerne, der ikke kan være foruden gasfjedrene. Det gør sig særligt gældende hos bilerne, som ville have en åben bagklap, hvis ikke gasfjedrene fandtes.
Gasfjedrene sikrer, at køkkenet hænger sammen, og at det virker så funktionelt som muligt. Hvis ikke gasfjedrene fandtes, var det svært at forestille sig, hvordan et køkken ville hænge sammen – i hvert fald sådan, som vi kender et køkken i dag.
Hvordan ved jeg, hvordan en gasfjeder skal sættes fast?
Det kan være svært at sætte en gasfjeder fast til ens ting derhjemme eller i bilen, hvis man ikke har den nødvendige erfaring. Men det er ikke så besværligt, som de fleste tror. Det kræver først og fremmest lidt velovervejet research, men når det er gjort, så er det ikke specielt svært for selv de personer, der er født med 10 tommelfingre. Den simple tommelfingerregel er, at stempelstangen på gasfjederen skal pege nedad. Det er der nemlig en ret god grund til. Inde i gasfjederen er der et kammer med gas og olie. Det er vigtigt, at olien altid ligger nede ved pakningen, hvor stemplet kører ind og ud. Det sikrer, at man opnår den maksimale levealder på sine gasfjedre.
Sådan ved du, hvor den nye gasfjeder skal bruges
Hvis du gerne vil vide, hvor den nye gasfjeder hører hjemme, behøver du ikke at blive bekymret for, hvor det skal gøres. Det er afgørende, at du laver en beregning, før du ved, hvilken gasfjeder der skal bruges til dit nye projekt. Beregningen tager højde for flere variabler og vil give dig indikationer på, hvor du skal montere fjederen for at skabe den maksimale effekt og sikre, at levetiden maksimeres så meget som muligt.
Bare rolig: En gasfjeder kan godt udskiftes
Nogle folk tror, at gasfjedre er en engangsting, der ikke kan udskiftes. Det vil sige, at hvis gasfjedrene for eksempel mister deres greb om alt det, der er værd at tage hånd om, så kan du sagtens finde en fuldgod erstatning. Uden at det på nogen måde går ind og ødelægger funktionaliteten.


Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet