Brug SEO til at forbedre dine chancer på Google

SPONSORERET AF ASENTO.DK

Brug SEO til at forbedre dine chancer på Google

SEO er en forkortelse for det engelske ord “Search Engine Optimization, som betyder søgemaskineoptimering. Det er en smart måde at optimere din hjemmeside, både on- og off-page, og få den til at rangere højere på søgemaskiners søgeresultater (primært Google) når man søger på søgeord relaterede til din hjemmeside. Men hvad bruger man SEO til?

Hvad er onpage SEO?
Når man som ny hjemmeside ejer, hører fra andre, at SEO er en god måde at få succes på nettet, bliver det hele tit meget teknisk, når det kommer til udførelsen af SEO. Derfor er det en rigtig god ide at forstå hvad SEO er, før man begynder at gøre det selv.

Inden du går i gang med SEO, er det vigtig, at definer hvilke søgeord du ønsker at ligge øverst på i Google’s søgeresultat. Søgeordene er de ord folk søger på i Google’s søgefeltet, når de leder efter noget specifikt. Derfor handler det bl.a. om at forbinde søgeord til de enkelte sider på din hjemmeside, kaldet landingssider. Dvs. når de så søger på et ord relateret til din hjemmeside, kommer de ikke bare ind på din forside, men direkte ind på den side, der handler om det ord der er søgt på.

Når dine søgeord er defineret, er Content næste step. Content er en af de vigtigste punkter i SEO, da Google prioriterer gode, relevante og lange tekster med video, billeder eller infographic. Hvornår ved du når din tekst er nok til at rangerer i toppen? Der er nogle krav inden for content, der er en god ide at overholde, for at både Google og de mennesker der klikker på din hjemmeside, synes at dit indhold er ordentligt.

Godt content og korrekte søgeord drager stærkt til din fordel, da landingssidens indhold også skal være relevant i forhold til søgeordet. Den mest simple metode til at finde frem til hvordan du kan komme til tops, er ved at kigge på de sider som allerede ligger i toppen på de søgeord som du gerne vil op på. Gå disse sider igennem og se på, hvordan de har opbygget deres indhold op ift. tekst, billeder osv. Det er dette content du skal slå.

Hvad er Off-page SEO
Off-page SEO er alt det der sker udenfor siden som påvirker din hjemmeside. Det handler om de SEO elementer som Google ser andre påvirke din side med, herunder bl.a. Links. Links er den største alenestående SEO faktor og du kommer ikke til tops uden links til din hjemmeside, Google ser dog også stærkt ned på hvis dårlige hjemmesider linker til din hjemmeside. Dårlige hjemmesider kan være sider der ikke er relevante til dit indhold. Derfor skal man holde øje med eksterne links, der kan være spamlinks. Linkbuilding kan sammenlignes med anbefalinger fra kunder. Her er det bare anbefalinger som Google ser på. Det kan være at en anden hjemmeside skriver om modetøj, og linker derfor til noget af dit tøj på din hjemmeside, da det er super fedt fordi det lige passer ind i deres artikel. Et nemt og hurtig trick til at få links, er hos hjemmesider hvor man i forvejen bliver nævnt eller hvor man kender vedkommende i forbindelse med et samarbejde eller evt. privat. Her kan det være oplagt at spørge om nogen vil linke fra deres hjemmeside til din. Eller lave en bytteaftale hvor begge parter linker ind til modpartens hjemmeside.

Du kan læse mere om SEO på asento.dk og følge deres guide til succes med SEO.


15. OKT 2019 • 13:46

Hammershus lyser op i aften

15. OKT 2019 • 13:43 FOR ABONNENTER

Bryggeri kan være på vej mod ny flot anerkendelse

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet