Politiet leder fortsat: Forsvundet 83-årige kan være rejst væk
83-årige Niels Kristian Nielsen efterlyses af politiet. Han havde – i modsætning til på billedet – fuldskæg, da han forsvandt 12. april. Privatfoto

24. APR 2019 • 14:59 • AF MIE MØLBAK

Politiet leder fortsat: Forsvundet 83-årige kan være rejst væk

Politiet er fortsat mere eller mindre på bar bund i sagen om den 83-årige Niels Kristian Nielsen fra Rønne, der har været forsvundet i snart to uger.

Selvom politiet ikke har noget konkret spor at gå efter, fortsætter eftersøgningen.

– Vi har kigget overvågning igennem fra en udvidet tidsperiode, og det har givet os noget at følge op på, men ikke det væsentligste at gå efter, siger efterforskningsleder Henrik Schou fra Bornholms Politi.

Niels Kristian Nielsen har været forsvundet siden fredag 12. april klokken 16.30, hvor han forlod sin bopæl på Søndre Allé på cykel.

– Vi er ikke naive, men det er stadig vores formodning, at han er i live. Ellers ville vi ikke køre sådan på, som vi gør, siger efterforskningslederen.

Sidst set på havnen

Efterforskerne indhenter og gennemgår blandt andet overvågning fra Molslinjens færger og steder i Ystad og Køge.
– Det kan jo være, han er rejst væk, uden vi har set det, siger Henrik Schou.

Et vidne har muligvis set Niels Kristian Nielsen ved færgeterminalen fredag omkring klokken 18, hvor han væltede på sin cykel og blev hjulpet op af to mænd.

Politiet har efterlyst mændene på Bornholm og i den nationale presse for at få be- eller afkræftet, om der kan være tale om den forsvundne. Det er ikke lykkedes at komme i kontakt med de hjælpsomme mænd, men politiet arbejder ud fra, at det var Niels Kristian Nielsen, vidnet så.

Politiet efterlyser cykel

Politiet har tidligere sammen med Beredskabsstyrelsen afsøgt store områder på Bornholm med hunde, helikopter, droner og dykkere, og hjemmeværnet har banket på døre i Rønne med en opfordring om at søge i haver, kældre og skure, men altsammen altså uden resultat.

Offentligheden er også gentagne gange blevet opfordret til at komme frem med eventuelle oplysninger, hvis nogen har set Niels Kristian Nielsen eller hans koksgrå herrecykel.

– Problemet er, at vi mangler det der sted at starte. Vi vil eksempelvis rigtig gerne finde cyklen eller tale med nogen, der har set ham et sted. Så stadig en opfordring om, at man henvender sig til os, hvis man måske har set noget, siger efterforskningslederen.

Bornholms Politi modtager oplysninger på telefon 114.

Niels Kristian Nielsen
172 centimeter høj og almindelig af bygning.
Gråt hår og fuldskæg.
Begyndende dement.
Iført sorte bukser, halvlang mørkeblå jakke, blå hue med kvast og sorte træsko uden hælkappe.
Hans cykel er en koksgrå herrecykel.

SENESTE NYHEDER

25. AUG 2019 • 00:17 FOR ABONNENTER
Dramatisk første afsnit af bornholmernes historie
24. AUG 2019 • 19:53 FOR ABONNENTER
Bornholms frugtavlere er udfordret: Høsten ser ikke god ud
24. AUG 2019 • 17:54SPORT
Fire point mod Kastrup og Skjold

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. AUG 2019 • 17:51
Klemensker får et madpakkehus

Mest læste