Brandvæsnet opfordrer til forsigtighed: Vegetationen er knashamrende tør
Foto: Berit Hvassum

24. APR 2019 • 14:14 • AF MIE MØLBAK

Brandvæsnet opfordrer til forsigtighed: Vegetationen er knashamrende tør

Efter en flot påske med sol og en tør østenvind er tørkeindekset lige nu tårnhøjt for årstiden.

Selvom det ser en smule bedre ud på Bornholm end i det meste af det øvrige land, så er der også her en forhøjet risiko for naturbrande.

– Tørkeindekset har taget en himmelflugt med det vejr, vi har haft. Vegetationen er knashamrende tør. Planterne er ikke sprunget ud endnu og er derfor stadig tørre, og især bunden er tør og derfor sårbar, siger brandinspektør Michael Grønbech-Dam fra Bornholms Brandvæsen.

Den kraftige vind, vi har i øjeblikket, udgør yderligere en risiko, da den ifølge brandinspektøren lynhurtigt kan sprede en brand.

To naturbrande

Brandfolkene har allerede slukket to mindre naturbrande på henholdsvis Dueodde og i naturområdet bag kirkegården i Nexø.

Derfor opfordrer Bornholms Brandvæsen til at udvise stor forsigtighed. Det gælder både, når man færdes i naturen, og når man er i haven med ukrudtsbrænderen.

– Det er helt klart, at man skal tænke sig om. Rygerne skal for eksempel ikke smide noget på strand og i skov, men tage tingene med hjem igen, siger brandinspektøren.

DMIs tørkeindeks på Bornholm ligger på syv for det meste af øens vedkommende og på seks mellem Rønne og Allinge, de to byer og omegn inklusiv.

Tørken har endnu ikke givet brandvæsnet anledning til at indføre et afbrændingsforbud.

– Vi har heller ikke øget beredskabet, men vi følger selvfølgelig situationen tæt. Det er klart, siger Michael Grønbech-Dam.

DMI har regn på prognosen i weekenden.

SENESTE NYHEDER

22. JUL 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. JUL 2019 • 11:00
Preben Kruse Rasmussen er død

Mest læste