Utålmodige borgere: Vi kan få ekstra p-pladser allerede nu
Arkivfoto: Berit Hvassum

22. APR 2019 • 20:31 • AF NIELS EBDRUP

Utålmodige borgere: Vi kan få ekstra p-pladser allerede nu

Bornholms Regionskommune og engangerede lokale gudhjemboer har efter lange overvejelser set sig lune på, at den såkaldte hotelgrund mellem Melstedvej og Gudhjem Søpark kan forvandles til aflastende parkeringspladser.

Men hvor hurtigt kan man gøre det?

Kommunen vurderer, at der kan gå lang tid, fordi der først skal laves en ny lokalplan for grunden, der i sin tid blev reserveret til et hotel. Borgere fremlagde dog på et borgermøde i forrige uge den vurdering, at en nye planlov fra 2017 giver kommunen mulighed for at springe nogle langstrakte bureukratiske skridt over.

Formand for natur- og miljøudvalget, Leif Olsen (SF), stod på borgermødet meget bastant på, at man ikke sådan lige kan få lov at etablere parkering på hotelgrunden. Men nu får han det undersøgt nærmere.

– Jeg har været af den overbevisning, at man ikke kunne dispensere for grundens formål til at lave en parkeringsplads nu. Der skal en ny lokalplan til – og det tager tid. Men nogen siger, at man med den nye planlov kan lave en dispensation, og det skal vi undersøge.

– Der er ingen tvivl om, at hvis man kan give en midlertidig disspensation til en forsøgsordning, så er det langt hurtigere, end at aflyse en gældende lokalplan og udarbejde en ny, siger Leif Olsen.
SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. MAJ 2019 • 12:03
Flere kender Kofod end Kofod
21. MAJ 2019 • 18:51
Fiskekutter brød i brand
21. MAJ 2019 • 19:20 FOR ABONNENTER

'Bornholm har stadig sin uskyld'

21. MAJ 2019 • 18:51

Fiskekutter brød i brand

Mest læste