Utålmodige borgere: Vi kan få ekstra p-pladser allerede nu
Arkivfoto: Berit Hvassum

22. APR 2019 • 20:31 • AF NIELS EBDRUP

Utålmodige borgere: Vi kan få ekstra p-pladser allerede nu

Bornholms Regionskommune og engangerede lokale gudhjemboer har efter lange overvejelser set sig lune på, at den såkaldte hotelgrund mellem Melstedvej og Gudhjem Søpark kan forvandles til aflastende parkeringspladser.

Men hvor hurtigt kan man gøre det?

Kommunen vurderer, at der kan gå lang tid, fordi der først skal laves en ny lokalplan for grunden, der i sin tid blev reserveret til et hotel. Borgere fremlagde dog på et borgermøde i forrige uge den vurdering, at en nye planlov fra 2017 giver kommunen mulighed for at springe nogle langstrakte bureukratiske skridt over.

Formand for natur- og miljøudvalget, Leif Olsen (SF), stod på borgermødet meget bastant på, at man ikke sådan lige kan få lov at etablere parkering på hotelgrunden. Men nu får han det undersøgt nærmere.

– Jeg har været af den overbevisning, at man ikke kunne dispensere for grundens formål til at lave en parkeringsplads nu. Der skal en ny lokalplan til – og det tager tid. Men nogen siger, at man med den nye planlov kan lave en dispensation, og det skal vi undersøge.

– Der er ingen tvivl om, at hvis man kan give en midlertidig disspensation til en forsøgsordning, så er det langt hurtigere, end at aflyse en gældende lokalplan og udarbejde en ny, siger Leif Olsen.
SENESTE NYHEDER

25. AUG 2019 • 00:17 FOR ABONNENTER
Dramatisk første afsnit af bornholmernes historie
24. AUG 2019 • 19:53 FOR ABONNENTER
Bornholms frugtavlere er udfordret: Høsten ser ikke god ud
24. AUG 2019 • 17:54SPORT
Fire point mod Kastrup og Skjold

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. AUG 2019 • 17:51
Klemensker får et madpakkehus

Mest læste