Ræv friskes op til permanent ophold på Bornholm

20. APR 2019 • 20:20 • AF METTE HOLM HANSEN

Ræv friskes op til permanent ophold på Bornholm

Den døde ræv, der den 3. januar i år blev fundet nær en rasteplads i Almindingen, bliver inden for den nærmeste fremtid fast inventar i Natur Bornholms udstilling i Aakirkeby.

– Det er en sponsorgave fra mig af til naturcentret, siger Peter Kildenfeldt, der er autoriseret Zoologisk Konservator og indehaver af Natur Historisk Værksted i Næstved.

Peter Kildenfeldt var for 14 dage siden gæst på Natur Bornholm, hvor 30 børn fra stedets Naturklub ved et forårsarrangement overværede den professionelle konservator sy den døde rævs maveskind sammen med en tyk tråd.

Nu er ræven tilbage i Næstved, hvor den skal friskes op til et permanent ophold på Natur Bornholm

– Børnene har jo fået lov at rode ved den, og det bliver den ikke pænere af, så nu skal jeg lige rette den lidt op med lidt saltvand, og så kommer der glasøjne i, som jeg syr og lukker omkring, så det bliver, som en død ræv vil se ud, siger Peter Kildenfeldt, der lige skal have koordineret med Natur Bornholms direktør Peter Haase, hvordan ræven endelige udtryk skal være.

Trafikdræbt ræv

Meningen er at fortælle historien om en trafikdræbt ræv, bornholmsk eller ej.

– Den kommer til at ligge, som den er fundet, på et stykke asfalt, siger Peter Kildenfeldt, som har bestilt et stykke motorvej fra Næstved Vejvæsen, som ræven kommer til at ligge på.

– Så nu får Bornholm den første motorvej, godt nok kun en lille bid, griner den autoriserede konservator.

– Jeg tænker, at den skal ligge på det her stykke asfalt, og så skal der også være et par cigaretskodder og et par af de her kapsler til øldåser, som man ofte ser på rastepladser, siger Peter Kildenfeldt.

Meningen er, at formidlingen skal være så autentisk som muligt, uden at det bliver for makabert.

– Hele historien skal med. Den blev fundet på asfalt, der er hul på, der er blod fra den, den er trafikdræbt. Om vi så skal gå hele linen ud, så vi også formidler, hvem der spiser trafikdræbte dyr, det ved jeg ikke. Men hvis, så kunne det være en krave eller en ravn, der sidder i nærheden.

Venter på tv

Ræven er i hvert fald klar til at komme til Bornholm, men i øjeblikket venter man på TV 2/Bornholm, der gerne vil formidle begivenheden gennem naturprogrammet Ekko.

Fundet af den døde ræv i begyndelsen af januar startede endnu engang diskussionen, om der findes ræve på Bornholm. I første omgang kom ræven i statsskovvæsnets varetægt, siden blev den sendt til Aalborg for at blive DNA-registreret, inden den til via pakkepost ankom til Peter Kildenfeldt, der er ekspert i at udstoppe dyr. Svar på DNA-prøverne er endnu ikke kommet.


17. AUG 2019 • 18:20 FOR ABONNENTER

Små sunde bær støtter Kræftens Bekæmpelse

17. AUG 2019 • 17:37SPORT

Point til unge NB’ere

17. AUG 2019 • 17:04 FOR ABONNENTER

Tidens tand havde tæret på det gamle tag

17. AUG 2019 • 16:01 FOR ABONNENTER

Endelig fungerer folks dankort altid

17. AUG 2019 • 15:39 FOR ABONNENTER

Anlægsstop dæmper aktiviteten i byggeriet på Bornholm

17. AUG 2019 • 14:19 FOR ABONNENTER

Nedrivning er i høring

Mest læste

17. AUG 2019 • 17:37SPORT

Point til unge NB’ere