SPONSERET AF IKANOBANK

Økonomisikring sikrer dit lån!

Flere og flere danskere står i gæld til bankerne. Hver tiende dansker under 25 år skylder banken penge, hertil hver fjerde der over 25 år, der skylder banken.

Langt størstedelen under 25 år, der optager et banklån, bruger pengene på shopping, regninger og til depositum i lejligheder.

Det kan dog for andre være nødvendigt, at optage et lån. Mange låner nemlig til indskud i lejlighed, eller hvis bilen pludselig brænder sammen.

Find det bedste lån
Der kan være mange grunde til man har vælger at tage et lån.
Man kan nemlig i dag meget nemt optage et lån, til lige det man har brug for.
Alt efter hvad der er nødvendigt, kan man optage et lån for, at kunne få råd til lige det man mangler.
Det er dog vigtigt man husker banken altid skal have sine penge, hertil også til tiden ellers kan de kræve tårnhøje renter.

Når du skal optage lån, er det vigtigt at du finder et lån hvor du kan betale den månedlige ydelse, uden det bliver til belastning. Hertil skal det være et overskueligt lån som kan leve op til alle dine behov.
Når det kommer til lån, skal du altid gå efter den bedste rente, på den måde skal du betale mindre for at tage lånet.

Nøgletal
Når det kommer til lån, er det vigtigt du sammenligner de lån du kan få fra de forskellige pengeinstitutter. Dette kan du gøre med forskellige nøgletal, det er nemlig meget lige til og overskueligt, når man først har styr på det.

Når du kigger på nøgletallene, så er det vigtigt, du husker at tallene påvirker hinanden. Alt efter hvor meget man gerne vil låne hertil, og hvor hurtigt man kan betale dem tilbage, vil kreditomkostningerne ændre sig.

Samlede kredit omkostninger
De samlede kreditomkostninger er, hvad lånet for dig som privatperson koster.
Det er inkl. alt, dvs. både rente, opstartsgebyr og andre eventuelle gebyrer, der følger med dit lån.
De samlede kreditomkostninger er fastforbundet renten, som du aftaler med dit pengeinstitut.

Samlet beløb du skal betale
Samlet beløb er alt du skal betale tilbage til banken inkl. det lånte beløb, gebyrer og renter.

Månedlig ydelse
Den månedlige ydelse er det beløb, du aftaler med banken, at du skal betale om måneden. Det fungerer på samme måde, som et mobilabonnement.

Jo lavere månedlig ydelse, jo flere måneder strækker lånet sig ud over. Jo længere tid lånet tager, jo højere er det samlet beløb, du skal betale tilbage.

Variabel debitorrente/Fast rente
Fast rente er den rente, som du kan skrive direkte ind i budgettet. Du ved nemlig, hvad den ligger på igennem hele lånet.

Det er med andre ord muligt præcist at se, hvad dit låns fulde beløb bliver på forhånd.
Dette er for mange en nødvendighed, fordi de føler sig mere sikre med den faste rente, selvom denne typisk er højere end den variable rente.
Variabel debitorrente er ikke fastsat. Den kan med andre ord få renten til at ændre sig i løbet af lånets løbetid. Den variable rente har i længere tid været markant lavere end den faste rente. Når man optager et lån med variabel rente, så kan lånet dog overstige, hvad den faste rente ligger på. Den er nemlig baseret på markedsrenten, som er baseret på Danmarks økonomi.

ÅOP
ÅOP er altid det tal, som du burde sammenligne, når du sætter dit lån op imod konkurrenterne.
ÅOP står for den årige omkostning i procent, hvilket viser dig hvor mange procent af lånet, du betaler om året. ÅOP er inkl. absolut alle tal, både renter - lånebeløb, oprettelsesgebyr og div.

Derfor er det også et krav for alle låneudbyderne, at ÅOPen altid er skrevet sammen med de resterende nøgletal.

Løbetid
Løbetiden vælger du ofte helt selv. Det er blot tallet for, hvor mange måneder dit lån skal spredes ud af.
Løbetiden påvirker dog næsten altid de samlede kreditomkostninger.

Det betyder, at du med et lån hos f.eks. Ikano Bank kan låne 100.000 i 12 måneder og betale kreditomkostninger på kun omkring 11.780 kr. Hvis man vælger en løbetid på 24 måneder, stiger kreditomkostningerne nemlig til 20.288.

Økonomisikring
Lånesikring eller Økonomisikring, som det hedder hos Ikano Bank, er for mange rigtig vigtigt.
Hvis du bliver opsagt, eller hvis man får en arbejdsskade, der gør man ikke kan arbejde i længere periode så sikre økonomisikring dit banklån.

Med økonomisikring får du dækket dit lån op til 300.000, hvor de dækker din månedlige ydelse op til 7000 kroner.

Økonomisikring er din sikkerhed i at du ikke pluslig ikke kan afbetale lånet som kontrakten har aftalt.


Mest læste