Disse ting skal du være opmærksom på som nyopstartet virksomhed

SPONSERET AF BISNODE

Disse ting skal du være opmærksom på som nyopstartet virksomhed

Hvis du er nyopstartet virksomhedsejer, er der utrolig mange ting som du allerede på nuværende tidspunkt selv har måttet sætte dig ind i. Det er ikke sikkert, at du har forstået alle ting 100%, men du er alligevel kommet så langt, at virksomheden er stiftet og du arbejder aktivt mod at nå dine mål. I denne artikel vil vi komme ind på nogle af de ting som du bør opmærksom, hvis du ejer en nyopstartet virksomhed.

Compliance
Definitionen af ordet compliance er, at man lever op til de regulatoriske krav, der stilles til netop den branche som du befinder dig i. En af de seneste obs-punker for virksomheder er gdpr compliance. Hvis ikke din virksomhed overholder de regulatoriske krav, der stilles, kan det have store konsekvenser for forretningen. Udover at brud på compliance kan resultere i store bøder, kan det også have lovgivningsmæssige konsekvenser, hvor du muligvis ikke længere har de rettigheder i forskellige kontrakter som du tidligere troede. Af netop den grund, er det utrolig vigtigt fra start at have fuldstændig styr på compliance i virksomheden. I den forbindelse er der mange virksomheder, der har specialiseret i at levere compliance løsninger til virksomheder i alle størrelser, så du som ejer i en iværksættervirksomhed kan få taget et stor byrde af dine skuldre.

Fokus på kernekompetencer
I forlængelse af, at du ikke selv bør bruge din tid på at sætte dig fuldstændig ind i compliance, er der også en række af andre ting som du faktisk ikke bør påtage ansvaret for og dermed bruge meget tid. Kunsten af at uddelegere ansvar til andre medarbejdere eller en tredjepart er en stor del af at være en succesfuld leder. Ved at fokusere på dine kernekompetencer og den faktiske værdiskabelse i virksomheden, vil du kunne vækste langt hurtigere og få meget mere succes, end hvis størstedelen af tiden skulle bruges på ikke-værdiskabende aktiviteter. Af netop den grund vælger mange eksempelvis også at outsource bogholderi til en revisor.

Affordable loss princippet
Nogle gange går en forretningsidé ikke som forventet og her er det vigtigt at betragte sin virksomhed som en investering, der også kan gå galt. Det er vigtigt ikke at blive forelsket i sin virksomhed og køre den videre til enhver pris. Her er affordable loss princippet rigtig vigtigt at blive introduceret for som ny iværksætter. Her tager du ved opstart udgangspunkt i, hvor meget du kan tåle at tabe på virksomheden, fremfor hvor stor du tror, at virksomheden kan vokse sig. På den måde fastsætter du et tidspunkt, hvor du er nødt til at sige stop, hvis det går galt og på den måde undgå at binde dig til en virksomhed, der blot fortsætter med at generere tab.


Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet