Dette kan den almene dansker lære fra luksusfælden

SPONSERET AF MONEYBANKER.DK

Dette kan den almene dansker lære fra luksusfælden

Luksusfælden er et særdeles populært program, hvor os danskere kan sidde og muntre os over, at vi har langt bedre styr på vores egen økonomi end deltagerne i programmet, hvor det eneste, som får deres økonomi til at løbe rundt er hyppige søgninger på ”lån penge nu”. På trods af, at vi føler os langt bedre, kan vi faktisk alle lære en ting eller to fra programmet, eftersom der gennemgås nogle helt centrale elementer af, hvordan man kan spare penge i sin økonomi. I denne artikel vil vi forklare mere om nogle af de vigtigste metoder som bruges i programmet til at forbedre økonomien.

Brug din økonomiske historik
Første skridt på vejen mod en stærkt og forbedret økonomi er at tage udgangspunkt i din økonomiske historik, der sort på hvidt kan findes i dine kontoudtog. Helt praktisk bør du printe dine kontoudtog fra de seneste 6 måneder og gennemgå dem kronologisk. Under gennemgangen inddeler du udgifterne i følgende kategorier:
- Husleje
- Andre faste udgifter
- Mad
- Forbrug
- Opsparing
- Misligholdt gæld
Efter denne opdeling sammenligner du dine månedlige udgifter med dit faktisk rådighedsbeløb og ser på, hvor meget du er i henholdsvis overskud eller underskud. Udgifterne løber hurtigt op, hvis man blot bruger penge på det man lige har lyst til og ikke er særlig disciplineret omkring sin økonomi. Hvis du kender til dette, vil du efter denne øvelse ofte få et chok ved at se på nogle af udgiftsposterne.

Læg et budget
Det næste skridt er at gennemgå hver kategori og tage stilling til, hvilke tidligere udgifter som man uden de store problemer ville kunne undvære fremadrettet. Mange udgifter vil man ikke engang kunne huske, at man har afholdt, hvilket er et godt udgangspunkt for at sige, at dette skal jeg ikke bruge penge på fremadrettet. Med udgangspunkt i denne prioritering og hvor meget du gerne vil spare hver måned, lægges et budget. Husk at du bør være meget opmærksom på at følge budgettet tæt i begyndelsen for at undgå overforbrug. Senere i processen vil det blive lettere at tilpasse sig.

Andre tips til bedre økonomi
Andre gode råd indebærer, at man eksempelvis kan sammenligne en række af sine abonnementer eller undersøge, hvorvidt man kan omlægge sine lån til en lavere rente. Sammenligningssider kan give dig et let og hurtigt overblik og spare dig mange penge på dine abonnementer eller lån hver eneste måned. De er gratis, så det eneste du skal gøre er eksempelvis at søge på kviklån, hvorefter du finder en sammenligningstjeneste som Moneybanker.dk, der let og hurtigt kan give dig et overblik over de billigste låneudbydere online. Det tager ikke lang tid, men kan ende med at spare dig mange tusinde kr. om året.


Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet