Elever løber for lungesyge børn – 1.400 her på øen
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

26. MAR 2019 • 14:59 • AF HENRIK NIELSEN

Elever løber for lungesyge børn – 1.400 her på øen

1.400 elever fra seks bornholmske skoler løber med, når Team Rynkeby Fonden holder det årlige Team Rynkeby Skoleløbet. På landsplan er en kvart million skoleelever er med. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det gør dette års Team Rynkeby Skoleløbet til det største nogensinde.

Blandt deltagerne er 1.400 elever fra Svartingedal Skole i Hasle, Bornholms Frie Idrætsskole i Nyker, Åvangsskolen og Søndermarksskolen i Rønne, Hans Rømer Skolen i Aakirkeby samt Svaneke Friskole. De skal være med til at løbe penge ind til Børnelungefondens livsvigtige arbejde, når løbet afvikles fredag den 12. april.

– Det er ganske enkelt overvældende, at så mange skoler kan se sig selv i ideen om, at børn skal løbe for børn, der er ramt af alvorlig sygdom. Det giver en helt særlig stolthed blandt eleverne, at de med en relativt begrænset indsats kan være med til at gøre en reel forskel for andre børn, siger direktør Carl Erik Dalbøge fra Team Rynkeby Fonden i pressemeddelelsen.

Inden løbet har eleverne mulighed for at indgå mikrosponsorater familie, venner og naboer. Pengene gives ubeskåret videre til de organisationer, som Team Rynkeby Fonden samarbejder med i de enkelte lande.

– Filosofien i løbet er, at det ikke handler om, hvor mange penge, den enkelte kan skaffe, men at alle har mulighed for at bidrage. Og når vi har så mange børn med i løbet, skal det enkelte barn ikke gøre en ret stor indsats for, at det rent faktisk gør en mærkbar forskel for de børn, som det handler om, siger Carl Erik Dalbøge.

Sidste år løb børn fra Danmark, Sverige, Norge og Finland godt 14 millioner kroner ind til børn med kritisk sygdom.

SENESTE NYHEDER

17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER
Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne
17. JUL 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
17. JUL 2019 • 11:14
Jensen opsiger 67 medarbejdere
17. JUL 2019 • 10:42 FOR ABONNENTER
Cirkus Arenas debut på færgen: Var bekymret for pladsen

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

13. JUL 2019 • 19:49 FOR ABONNENTER

Træneren savner opbakning til Nexøs nye projekt