Winni Grosbøll om sundhedsreform: Glædeligt at der skal findes en særlig løsning for Bornholm

26. MAR 2019 • 10:27 • AF LISBET HOLST

Winni Grosbøll om sundhedsreform: Glædeligt at der skal findes en særlig løsning for Bornholm

Regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede tirsdag formiddag deres nye sundhedsreform.

Reformen opererer med oprettelsen af 21 nye sundhedsfællesskaber.

Borgmester Winni Grosbøll ønsker fortsat, at Bornholm skal være en del af sundhedsfællesskabet i Hovedstaden.

Derfor glæder hun sig over, at det af aftaleteksten fremgår, at der skal forhandles om en særskilt løsning for Bornholm – og at der dermed er blevet lyttet til den lokale bekymring.

– I det brev vi tidligere har sendt til regeringen, skrev vi, at vi håbede, man var åben overfor at finde en særlig konstruktion for Bornholm, fordi vi har den geografi, vi har, og fordi langt de fleste behandlinger finder sted i København, siger Winni Grosbøll.

Sundhedsreformen er ensbetydende med en nedlæggelse af regionerne og dermed regionsrådene. Det er ikke noget borgmesteren er begejstret for.

– Jeg har hele tiden sagt, at det er et problem, hvis regionerne ryger. Dels er det den demokratiske del af sundhedsvæsnet, derved også borgernes direkte adgang. Jeg tror, det er meget nemmere for borgere at få kontakt til nogle lokale valgte politikere end til en bestyrelse, der sidder i Aarhus. Og så mener jeg helt oprigtigt, at man har taget sig godt af Bornholm og de bornholmske patienter i Region Hovedstaden, siger Winni Grosbøll.
22. JUL 2019 • 11:42 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Ja tak til en ny tradition

22. JUL 2019 • 11:01 FOR ABONNENTER

Han havde et brændende ønske om at hjælpe

Mest læste