Bør jeg skifte mine vinduer? Find svaret her

SPONSERET AF KLARVINDUER.DK

Bør jeg skifte mine vinduer? Find svaret her

Det kan virke som en dyr engangsudgift at få skiftet alle vinduer i hjemmet, hvilket afskrækker mange fra rent faktisk at gøre noget ved det. Her er normen i stedet at sige til sig selv: ”vi tager lige et par år mere”. Faktum er blot, at det i mange tilfælde rent faktisk kan betale sig at skifte de gamle vinduer ud fra en økonomisk betragtning med nogle nye vinduer i høj kvalitet. De medfører en række af fordele for dit hjem og dem vil vi se nærmere på i denne artikel.

Find den præcise varmebesparelse
Først og fremmest bør du finde frem til, hvor meget en udskiftning af vinduerne præcis medfører dig i varmebesparelse. Des ældre vinduerne er, des højere bliver den årlige besparelse. Hvis der er en besparelse at hente, er det således blot et spørgsmål om tid før vinduerne har tjent sig selv hjem igen. Du skal derfor ikke se på køb af vinduer som en engangsudgift, men i stedet som en langsigtet investering, hvor du rent faktisk kan spare penge ved at lave denne ændring på dit hus. Besparelse kommer an på, hvor meget varme som dine vinduer lukker ud og deraf, hvor tæt isolerede de er. Dette kan måles med et bestemt varmemålingsinstrument og på baggrund heraf kan det udregnes, hvor meget den årlige besparelse løber op i. Det kan i mange tilfælde betale sig at få en professionel til at lave denne beregning, så man får det mest præcise resultat.

Billig finansiering gennem friværdien
Renteniveauet er lavere end nogensinde og det betyder, at der er rig mulighed for billig finansiering, hvis du har opbygget noget friværdi i dit hus eller i din lejlighed. Udskiftning af samtlige vinduer i et parcelhus kan nemt løbe op i mere end 100.000 kr. og et lån er ofte nødvendigt i denne sammenhæng. Mange personer glemmer denne finansieringsmulighed, da de ikke betragter friværdien som en slags opsparing, hvilket det rent faktisk er. Pointen er, at det er langt bedre at udnytte friværdien og få den laveste mulige rente som er tilfældet på et realkreditlån, fremfor at skulle tage et normalt banklån til en langt højere rente.

Huset bliver pænere
Vinduer bliver slidte med tiden. Det kan endda være grunden til, at du overvejer at få dem udskiftet. Faktum er således, at du ikke blot får en solid besparelse ved at udskifte gamle vinduer, men du får samtidig et hus der bliver pænere. Dette element skal i høj grad også tages med i betragtning, da et pænere hus både kan sælges dyrere, men samtidig gør dig som husejer endnu gladere for at bo, hvor du nu engang gør. Glæde er svær at sætte en pris på, men det skal i den grad også tælle med i dine overvejelser.


12. OKT 2019 • 20:01 FOR ABONNENTER

I kapløb med tiden

12. OKT 2019 • 19:42

Private sælger loppefund

12. OKT 2019 • 18:39 FOR ABONNENTER

Skydesportens Dag: Tidende på pletten

12. OKT 2019 • 18:12 FOR ABONNENTER

Efterår på Grønbechs Gård: Kun røre, ikke se!

Mest læste