Sådan kan du få mere tid til at gå i haven

SPONSERET AF MANDALAY.DK

Sådan kan du få mere tid til at gå i haven

En af hovedårsagerne til, at mange personer vælger at blive husejere er, at købet typisk indebærer ens egen have, der kan give et unikt frirum – særligt i sommerperioden. Det er dog langt fra alle, der bruger så lang tid i haven som de kunne tænke sig. I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du kan få mere tid til at gå i haven, så du i sidste ende kan få haven til at fremstå endnu flottere og nyde dette unikke frirum.

Planlæg et konkret projekt for haven
Det første råd er at planlægge et konkret projekt for haven. Hvis man blot har tænkt sig at gå i haven for at rydde ukrudt eller først skal til at finde ud af, hvad der skal laves, er det svært at finde motivationen til rent faktisk at gøre noget ved det. Af den grund er et konkret projekt til haven en rigtig god idé. Dette kunne eksempelvis være at skabe et hyggeligt hjørne i haven med en flot havebænk. Man kan eventuelt hente inspiration fra forskellige kilder online og således skabe sig et klart billede af, hvordan området i sidste ende skal se ud. Du har således noget konkret at arbejde hen imod, hvilket kan hjælpe dig til at finde motivationen til at arbejde i haven.

Stå tidligere op
Mennesket har brug for mellem 7 og 9 timers søvn per nat afhængig af, hvilken type du er som person. Det betyder, at du rent faktisk ikke får mere energi af at sove 10-12 timer i weekenden, men det kan i stedet være årsagen til, at du er sløv og træt i løbet af dagen. En klar anbefaling er deraf, at du selv i weekenden holder dig til dit optimale søvnniveau mellem 7 og 9 timer, hvilket således kan frigøre noget ekstra tid som du kan bruge på havearbejde eller simpelthen blot at nyde tiden i have. Kunne man eksempelvis forestille sig noget bedre en af spise en god morgenmad i haven på en varm sommerdag?

Få mere struktur på dagen
Det sidste punkt er at få skabt mere struktur på dagen. Langt de fleste personer har ikke planlagt sin dag – særligt ikke i weekenden – og dette kan medføre, at lang tid går med overspringshandlinger, der egentlig ikke bidrager til at man kan slappe mere af og heller ikke bidrager til, at man har det godt. Selvom det lyder hårdt at skulle planlægge sin weekend, er det rent faktisk en rigtig god idé for at kunne finde mere tid til både afslapning og i relation til vores tema i dag – mere tid til at gå i haven. Test vores råd og se om de ikke også virker for dig.


Mest læste