Regeringen regner med fuld sundhedsaftale inden for en uge
Foto: Berit Hvassum

24. MAR 2019 • 13:48 • AF RITZAU

Regeringen regner med fuld sundhedsaftale inden for en uge

Det er finansminister Kristian Jensens (V) forventning, at regeringen og Dansk Folkeparti i løbet af søndagen bliver enige om den del af sundhedsreformen, som handler om miljø og jordforurening.

Det fortæller finansministeren forud for, at han mødes med Dansk Folkeparti søndag eftermiddag. Han regner med, at parterne kan lande en delaftale tidligt på aftenen.

– Idéen er, at vi får skabt en situation, hvor alle de øvrige dele, som ikke har noget med sundhed at gøre, gradvist bliver lukket. Så har vi kun én ting tilbage at forhandle om, nemlig selve sundhedsdelen, siger Kristian Jensen.

Regeringen lægger i sit udspil til en sundhedsreform op til, at regionernes opgave på miljøområdet i fremtiden placeres i staten.

Ifølge regeringen vil det resultere i en forventet effektiviseringsgevinst på omkring en halv milliard kroner frem mod 2030.

De penge vil regeringen bruge på en styrket indsats mod de såkaldte generationsforureninger. Det er eksempelvis Grindstedværket og Cheminovas fabriksgrunde og Høfde 42.

– Det kommer til at tage utroligt lang tid at rense jorden med den fart, som regionerne har på i dag. Derfor har vi brug for at speede op og få renset jorden hurtigere, så vi ikke skubber problemet videre til næste generation, siger Kristian Jensen.

Finansministeren regner med, at der de næste dage vil blive lukket flere delaftaler. Han håber på, at parterne kan præsentere en fuld aftale inden for den næste uge.

– Jeg sætter ikke kalenderen over indholdet, men jeg håber, at det kan ske inden for kort tid nu, siger han.

22. JUL 2019 • 11:42 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Ja tak til en ny tradition

22. JUL 2019 • 11:01 FOR ABONNENTER

Han havde et brændende ønske om at hjælpe

Mest læste