Lasse, Nikolaj og resten af de danske atleter vender hjem med 52 medaljer
Foto: Parasport Danmark

21. MAR 2019 • 18:51SPORT • AF TOMMY KAAS

Lasse, Nikolaj og resten af de danske atleter vender hjem med 52 medaljer

Gennem de seneste to uger har 86 danske atleter med udviklingshandicap oplevet mellemøstlig kultur, knyttet nye venskaber, vundet personlige sejre og ikke mindst kæmpet for Danmark ved verdens største idrætsbegivenhed for mennesker med udviklingshandicap, der blev afholdt i Abu Dhabi og Dubai.

Løberne Nikolaj Mortensen fra Aakirkeby og Lasse Kure Hansen fra Allinge har været blandt dem, der har bidraget til den gode stemning og ikke mindst medaljehøsten. Nikolaj vandt bronze på halvmaraton, mens Lasse snuppede en sølvmedalje på 5.000 meter.

Og så sluttede de to bornholmere af med at være med på det stafethold, der sikrede Danmark sølv på 4x400 meter.

– Det var fantastisk. Afleveringerne kom til at sidde lige i skabet, så det var fedt, lød den umiddelbare kommentar fra Nikolaj Mortensen lige efter løbet.

Det fortæller Parasport Danmark i en pressemeddelelse.

Fredag vender atleterne hjem efter et par begivenhedsrige uger, der ud over 52 medaljer også har budt på blandt andet nye venskaber og store personlige sejre, og det glæder delegationsleder Anette Svejstrup fra Parasport Danmark.

– Jeg er meget stolt af de danske atleter og af de mange imponerende og medrivende oplevelser, de har givet os hernede igennem de seneste to uger. Vi har bidt negle med dem, grædt med dem og jublet med dem, og de har gjort deres bedste for at repræsentere Danmark på flotteste vis, siger hun.

Det rekordstore antal danske atleter har været med til at sætte deres præg på stævnet, som har haft deltagelse af 7.500 atleter med udviklingshandicap fra 195 lande.

Mest læste

13. OKT 2019 • 10:37 FOR ABONNENTER

I Sverige er han Mr. 100 procent

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet