Butikken åbner ikke igen
Foto: Henrik Nielsen

20. MAR 2019 • 13:54 • AF HENRIK NIELSEN

Butikken åbner ikke igen

For seks uger siden var glæden stor, da det kom frem, at der var fundet en ny ejer til Strikkestâuan i Østergade, og at vedkommende ville drive forretningen videre i samme ånd. Men glæden brast. Den nye ejer trak sig, og dermed er det slut med at købe garn, pinde og andre remedier i den gamle slagterbutik.

Den triste besked fremgår af et opslag i butikkens dør og vinduer, som alle er blændet af med brunt papir.
”Det er med stor beklagelse, at jeg må meddele, at Strikkestâuan ikke åbner igen, da køber har trukket sig”, står der på sedlerne, der er hængt op af den tidligere indehaver, Liselotte Kure, som venner og kunder kender som Lotte.

Hun forlader butikken for at arbejde som rejsende jordemoder i Norge, hvor der er mangel på sundhedspersonale. Hun er uddannet jordemoder og har haft nok at se til i de perioder, hvor hun ved siden af arbejdet i strikkebutikken også drog til Norge som jordemoder.

Liselotte Kure havde håbet, at det ville lykkes at finde en aftager til lokalerne på Østergade, og hun så allerhelst, at det blev en, som kunne drive Strikkestâuan videre. Og det tydede alt altså på i begyndelsen af februar, men nu er butikken endegyldigt lukket.

”Tusind tak for næsten otte dejlige år sammen med jer”, skriver Liselotte Kure til sine kunder og slutter sin hilsen: ”God strikkelyst”.

Strikkestâuan var sat til salg for 75.000 kroner plus varelageret. Det var naboen Bornholms Erhvervsmægler, der stod for salget. Nu har mægleren til gengæld fået til opgave at finde en ny lejer til butikslokalet.

– Desværre er køberen af Strikkestâuan sprunget fra, det er synd for sælger. Vi skal leje lokalet ud igen. Det koster 3.500 kroner om måneden og er ledigt pr. 1. april, fortæller ejendomsmægler Steffen Lorentzen.

19. OKT 2019 • 08:01 FOR ABONNENTER

'Det er sejt at hjælpe andre'

Mest læste

13. OKT 2019 • 10:37 FOR ABONNENTER

I Sverige er han Mr. 100 procent

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet