Dette bør du gøre, hvis din hund har fået lopper

SPONSERET AF ANIMIGO.DK

Dette bør du gøre, hvis din hund har fået lopper

Hvis din hund har fået lopper, er der visse ting, som du bør gøre. Disse omfatter blandt andet at sikre sig, at det er lopper, som din hund har fået. Derudover bør du igangsætte behandling og kontakte din dyrlæge, hvis behandlingen ikke virker. Læs mere nedenfor og alternativt på Animigo.

Symptomer
Tror du, at din hund har fået lopper, så bør du se efter symptomer såsom, at hunden klør sig mere end almindeligt. Hunden vil særligt klø sig på halsen, på brystkassen og i lysken, hvis den har fået lopper, da det særligt er her, at lopperne kan sætte sig. Derudover kan et symptom være, at hunden mister hår omkring dens hales rod. Ofte vil man også kunne se levende lopper på dette område.

Tjek efter
Hvis du har lagt mærke til, at din hund klør sig særligt meget, så bør du tjekke efter for lopper. Dette kan du selv gøre ved at se efter loppeekskrementer, hvilket er sorte små pletter tørret blot. Derudover kan du rede hundens pels med en loppeham. Dette vil være samme princip, som hvis du skal tjekke, om du selv har lus. Her skal du nemlig køre kammen igennem hundens pels og tørre kammen af på noget papir eller vat. Du vil kunne se på papiret eller vattet, hvis hunden har lopper.

Behandling
Det kan være svært at komme af med lopperne, hvis ens hund først har fået dem. Dette skyldes, at man både skal dræbe de levende lopper og loppernes æg. Du kan nemt finde et behandlingsmiddel på nettet ved at søge på loppemiddel hund. Vær sikker på, at du vælger et behandlingsmiddel, som hverken er skadeligt for dig eller din hund. De fleste loppemidler vil også kunne benyttes til bekæmpelse af flåter og andre skadedyr. For at bekæmpe loppernes æg, er det vigtigt hyppigt at støvsuge der, hvor hunden færdes. Det vil derudover også være særligt vigtigt at vaske hundens kurv og eventuelle tæpper. Man vil også kunne købe midler, som bekæmper, at loppernes æg kan udvikle sig.

Bændelorm
Hvis du har konstateret, at din hund har lopper, så vil det ikke kun være nødvendigt at behandle for lopper og loppeæg. Man bør også behandle hunden for bændelorm, da bændelorm er en såkaldt mellemvært for lopperne. Hvis din hund har fået lopper, vil du ofte kunne se bændelorm i afføring eller endetarmsåbningen.

Kontakt din dyrlæge
Hvis du har konstateret lopper på din hund og ikke har haft umiddelbar succes med at behandle dem, så bør du altid kontakte din dyrlæge for at få at vide, hvad du så skal gøre. Ofte vil det også være muligt at købe nogle mere skrappe midler mod lopperne og loppeæggene hos dyrlægen.


Mest læste